Faizsiz evlilik kredisinde son dakika! Gençlerin gözü açıklanacak başvuru tarihinde. Cumhurbaşkanı konuyla ilgili açıklama yaptı

Türkiye'de yaşayan milyonlarca genç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu faizsiz evlilik kredisinin ne zaman çıkacağını hemen hemen her gün araştırıyor. Evlilik masraflarına ve borçlarına destek olması beklenen kredi ile ilgili gelen son açıklama haberimizde.

Faizsiz evlilik kredisinde son dakika! Gençlerin gözü açıklanacak başvuru tarihinde. Cumhurbaşkanı konuyla ilgili açıklama yaptı

Faizsiz evlilik kredisi son durum vatandaşlar ve evlilik hazırlığında olan gençler tarafından merak ediliyor. AK Parti seçim beyannamesinde yer alan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi hakkında bu hafta gerçekleştirilen son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Faizsiz evlilik kredisi çalışmalarının gündemlerinde olduklarının altını çizen Başkan Erdoğan'ın açıklamaları sonrası yuva birleştirmeye çalışan binlerce çift "Faizsiz evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır, yaş sınırı var mı?" sorularına yanıt aramaya başladı.

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 5 Eylül Salı günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası evlilik kredisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Aile ve Gençlik Bankası ile evlenecek gençlerimize uygun şartlarda kredi meselesi de yakın takibimizde. Aile yapımızın korunması ve istikbalimiz adına büyük önem verdiğimiz bu projemizi gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız." ifadelerine yer verdi. Evlilik kredisi ile ilgili detaylarının önümüzdeki haftalarda yapılacak Kabine Toplantısı'nda görüşülmesi ve duyurulması bekleniyor.

EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR?

Yapılan açıklamalarda, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" ifadeleri kullanıldı. Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.