Ünlü oyuncu çift ayrıldı

Magazin dünyasının sevilen isimleri Farah Zeynep Abdullah ile Ahmet Rıfat Şungar ayrıldı. İkilinin ayrılık sebebi gizli tutulurken, dost kalacakları söylendi.

Ünlü oyuncu çift ayrıldı

Ünlü oyuncu çift Farah Zeynep Abdullah ile Ahmet Rıfat Şungar cephesinden hayranlarını üzen bir haber geldi. Yaklaşık 2 yıldır beraber olan ikilinin yollarını ayırdığı öğrenildi.

Birçok kez el ele göz göze görüntülenen ikili 2 hafta önce dost kalmaya karar vererek ayrıldı. İkilinin birbirlerini sosyal medya takibinden çıkardığı da görüldü.

Farah Zeynep Abdullah kimdir?

17 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Farah Zeynep Abdullah'ın babası Arap, annesi ise Boşnak kökenlidir. Daha çocuk yaşlarda tiyatro ve müziğe karşı bir ilgisi vardı. 2006 yılında babasının işleri nedeniyle İngiltere'ye taşındı. Lise eğitimine Türkiye'de İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde başlasa da henüz birinci sınıftayken İngiltere'ye nakil oldu. Burada Fransızca, tiyatro, medya ve fotoğrafçılık dersleri aldı.

Farah Zeynep Abdullah
Farah Zeynep Abdullah

Oyunculuk kariyeri için üniversite kaydını dondurmuştur. Farah Zeynep, üniversiteye başlamaya hazırlanırken Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizi için teklif geldi. İngiltere'ye, okuluna dönmesine üç gün kala deneme çekimlerinde başarılı bulunduğunu ve Aylin rolüne seçildiğini öğrenmiştir. Bu dizide dizide dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Aylin'i canlandırmıştır.

Daha sonra Yılmaz Erdoğan'ın filmi Kelebeğin Rüyası'nda oynamıştır.Bu filmde başrolleri Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile paylaşmıştır. 2014 senesinde Star TV'de yayınlanan Kurt Seyit ve Şura adlı dizide başrol oynamıştır. Çağan Irmak'ın yönettiği 2014 yılının en başarılı filmlerinden olan Unutursam Fısılda filminde Hümeyra'nın da oynadığı Hatice (Ayperi) karakterinin gençliğini canlandırmıştır. Ayrıca oyuncu Barbie Prenses ve Rockstar animasyon filmindeki Prenses Azra'yı seslendirmiştir.

Filmografi

  • 2010-2012 Öyle Bir Geçer Zaman ki – Aylin Akarsu Talaşoğlu
  • 2014 Kurt Seyit ve Şura – Şura
  • 2013 Kelebeğin Rüyası – Mediha Sessiz
  • 2014 Bi Küçük Eylül Meselesi – Eylül
  • 2014 Unutursam Fısılda – Ayperi

Ödüller

  • 2011 2011 Antalya Televizyon Ödülleri – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
  • 2013 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri – Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu
  • 2014 46. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

 

Ahmet Rıfat Şungar kimdir?

Ahmet Rıfat Şungar 9 Şubat 1983’te İstanbul’un Kartal ilçesinde doğdu. Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi den mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun oldu. Kariyerine oyuncu olarak devam etmektedir.

Ahmet Rıfat Şungar
Ahmet Rıfat Şungar

İstanbul’da dünyaya geldi. Üniversitede iktisat üzerine eğitim almak isteyen Şungar istediği bölümü kazanamayınca arkadaşlarının da yönlendirmesi ile konservatuar sınavına girdi ve de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı kazandı.

Konservatuarda Tiyatro bölümünü kazanan Şungar, mezun olmasının ardından ilk olarak tv dizisi Kaybolan Yıllar ile izleyicilerle buluştu. Bu dizinin ardından Aydın Sayman tarafından yönetilen sinema filmi Janjan’ın kadrosunda bulunan Şungar, 2008 yılında, Hatırla Sevgili’nin 2. sezonunda kısa bir süre rol alarak yeteneklerini daha fazla insana gösterme olanağı buldu.

Ahmet Rıfat Şungar’ın hayatını değiştiren yapım ise, Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu Fransa-İtalya ve Türkiye ortak yapımı sinema filmi Üç Maymun oldu. Yavuz Bingöl ve Hatice Aslan ile beraber Üç Maymun’un başrollerini paylaşan Şungar, bu film sayesinde pek çok Avrupa ülkesinde tanınan bir oyuncu oldu. Üç Maymun 2009 yılında Oscar aday adayı olarak Türkiye’den yarışmaya gönderilirken, 6 dalda Yeşilçam Ödülü ve 4 dalda Siyad Ödülü kazandı.

2009 yılında Onur Ünlü’nün yönettiği Beş Şehir adlı sinema filminde rol alan genç oyuncu, ayrıca sevilen gençlik dizisi ES-ES’de de başrollerde yer aldı.

Boş zamanlarında basketbol ve yüzme ile uğraşan Şungar, fırsat buldukça kayak yapmayı da ihmal etmiyor.

2013 yılında yazar Hande Altaylı’nın Kahperengi adlı romanından Mahinur Ergun’un senaryolaştırdığı “Merhamet” adlı dizide başrollerini Özgü Namal ve İbrahim Çelikkol paylaştı, diğer rolleri ise; Burçin Terzioğlu, Mustafa Üstündağ, Yasemin Allen, Ahmet Rıfat Şungar alırken Turgut Tunçalp Moskof Recep karakterini canlandırdı.