Fare istilasının nedeninin insanlar olduğunu söyledi... İşte hepimizin yaptığı büyük hata

Zaman içinde boyutları inanılmaz derece de büyüyen süper farelerin, bölgeyi istila etmesinin sebebini açıklayan uzman, halkı suçladı. Evleri ve bahçeleri istila eden kemirgenlerin, insanların yiyecek atıkları yüzünden beslenerek büyüdüğünü söyledi.

Fare istilasının nedeninin insanlar olduğunu söyledi... İşte hepimizin yaptığı büyük hata

Kill and Cure Pest Control'ün sahibi 42 yaşındaki Stuart Halliday, İngilizlerin giderek artan haşarattan yalnızca kendilerini sorumlu tuttuklarını vurguladı. İnsanların lavabolara ve klozetlere attıkları yiyeceklerin kanalizasyonda yaşayan bu kemirgenleri beslediğini belirtti. Ülkenin yukarısındaki ve aşağısındaki evler ve bahçeleri istila eden süper farelerin, her yıl boyutlarının büyüdüğünü  söyledi. 

İNSANLAR YÜZÜNDEN OLUYOR

Ve Bay Halliday, büyümelerinin "insanların hayatlarını kolaylaştırmasına" bağlı olduğunu söylüyor. Halliday, "Onların büyümelerine neden olan asıl şey, besin kaynakları. İnsanlar gibi, bazı büyük insanlar alırsınız ve biraz küçük olursunuz. Ama gerçekten iyi yiyorsanız ve gerçekten iyi gidiyorsanız ve kafanıza vuracak pek bir şey yoksa büyüyebilirsiniz ve o zaman bebekleriniz büyüyebilir." dedi ve ekledi:

Fare istilasının nedeninin insanlar olduğunu söyledi... İşte hepimizin yaptığı büyük hata - Resim : 1

"Bu fareler, istedikleri tüm yiyecekleri, daha sonra yağ kütlelerine dönüşen yağları kanalizasyona atan insanlardan aldılar. Aynı zamanda insanların istemedikleri yiyecekleri sifonu çekmesinden de kaynaklanıyor. Spagetti parçaları, pirinç vb. yemek tabaklarınızı yıkarken gidere düşen her ne ise. Eğer insanlar süper fareleri bir an önce durdurmak istiyorsa, kanalizasyona bu kadar çok yiyecek koymayı bırakın. İşlerin boşa gitmesine izin vermeyi bırakın. Sokaklarda, parkta, bahçenizde yemek bile. Dışarıda olabilirsiniz ve kuşları beslediğinizi düşünebilirsiniz ama değilsiniz. Fareleri de besliyorsun."

Fare istilasının nedeninin insanlar olduğunu söyledi... İşte hepimizin yaptığı büyük hata - Resim : 2

FARELERİ DURDURACAK HİÇBİR ŞEY YOK

Yırtıcı hayvanların olmamasının, kemirgenlerin boyut olarak büyüyebilecekleri anlamına da geldiği düşünülüyor. Bay Halliday şöyle açıkladı: "Farelerin sahip olduğu tek gerçek avcılar porsuklar ve tilkilerdir.  Ama kanalizasyona erişimleri yok, yani kanalizasyondan çıkan fareler varsa onları durduracak hiçbir şey yok. Kanalizasyonda sahip oldukları tek avcı daha büyük fareler. Yani alfa faresi olmanın cevabı, en büyük fare olmaktır. Çünkü bu evrim onları daha da büyütecek. Diğer bir şey de, bazı farelerin kemirgen ilaçlarına dirençli hale gelmesi ve bu nedenle büyüyebilmeleri, bu sadece evrim."

Fare istilasının nedeninin insanlar olduğunu söyledi... İşte hepimizin yaptığı büyük hata - Resim : 3

FARELERİN BOYUTLARI ÇOK BÜYÜK

Her gün haşerelerle uğraşan Bay Halliday, yıllar boyunca bazı çok büyük haşarat gördü - ancak özellikle bir fare ona yapıştı. Halliday, "Arada sırada bir süper fare çıkar. Biz onlara baba fareler deriz. Birkaç yıl önce bir tane yaşadım ve o kadar iriydi ki kafasında bir fare kapanı ile ortalıkta dolanıyordu. Bu tuzakların hepsi bir yönetim organı tarafından yönetiliyor, bu yüzden hepsinin ipinde belirli bir gerginlik var, böylece anında öldürüyorlar. Fakat bu fare o kadar büyüktü ki, sanki onu şapka niyetine takıyormuş gibi başının üzerinde dolaşıyordu. Tuzağın düşmesi için çok büyüktü." şeklinde konuştu.