4 kardeşin ölümüyle ilgili ön otopsi raporu açıklandı

İstanbul Fatih'te kapısına 'Dikkat siyanür var' yazılı not astıkları evlerinde cansız bedenleri bulunan 2'si kadın 4 kardeşin, ön otopside siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıktı.

4 kardeşin ölümüyle ilgili ön otopsi raporu açıklandı

48 ile 60 yaş arasındaki 4 kardeşin anne- babalarının ölümünün ardından birlikte yaşadıkları evde bulunan su bardakları, siyanürü suya karıştırıp, içtikleri ihtimali üzerine incelemeye alındı.

Korkunç olay, Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'nde bulunan bir binanın birinci katında dün akşam yaşandı. Saat 23.00 sıralarında kapıda, 'Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin' yazılı notu gören apartman sakinleri durumu polise bildirdi. Polis de AFAD ekiplerine  bilgi verdi. Adrese gelen ekipler, özel kıyafetler giyip, maske takarak girdikleri evde, 48 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, 54 yaşındaki Oya Yetişkin, 60 yaşındaki Kamuran Yetişkin ve 56 yaşındaki Yaşar Yetişkin adlı kardeşlerin cansız bedenlerini buldu. Kardeşlerin cenazeleri yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

Yoğun siyanür kokusu olan cesetlere yapılan ön otopside kardeşlerin, siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıktı. Kesin otopsi raporu daha sonra çıkacak olan kardeşlerin evinde, olay yeri inceleme ekiplerinin bulduğu su bardakları, siyanürü suya karıştırarak içtikleri ihtimalini ortaya çıkardı.

Öte yandan evde çok sayıda antideprasan da bulundu.

Anne-babadan borç kalmış

Anne-babalarının ölümünün ardından yüklü miktarda borç kaldığı öğrenilen kardeşlerin bu nedenle bir süredir sıkıntıda oldukları öne sürüldü. 

Teşhisi arkadaşları yaptı

Birinci dereceden akrabaları olmadığı ve tanıdıklarının Mersin’de yaşadığı ortaya çıkan kardeşlerin teşhislerini ise arkadaşları ile mahalle bakkalı yaptı. Adli Tıp Kurumu'nda Cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan teşhiste Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nde modelist olan ve canlı modellik yapan Oya Yetişkin ile ablası Kamuran Yetişkin'i, Oya'nın iş arkadaşı, Yaşar ve Cüneyt Yetişkin’i ise mahalle bakkalı teşhis etti.

Biri obezite biri sara hastasıydı

Kardeşlerden Cüneyt Yetişkin’in kuryelik yaptığı öğrenildi.

Kamuran Yetişkin’in obezite, Yaşar Yetişkin’in ise sara hastası olduğu belirtildi.

4 kardeşin ölümüyle ilgili ön otopsi raporu açıklandı - Resim : 1

Eelektrikleri kesildi

Sabah saatlerinde ise dehşet evinin elektrikleri BEDAŞ ekipleri tarafından ‘ödenmeyen faturaları’ yüzünden kesildi.

4 kardeşin ölümüyle ilgili ön otopsi raporu açıklandı - Resim : 2

Fatih'te 4 kişinin hayatını kaybetmesinden ötürü büyük üzüntü duyduklarını belirten BEDAŞ, dairenin elektriğinin kesilmesinin 'acı bir tesadüf' olduğunu, 3 adet ödenmemiş faturası bulunan aboneliğin olayda hayatını kaybedenler adına olmadığını ve elektriği kesen ekiplerin olaydan habersiz olduklarını belirtti.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Öncelikle; 5 Kasım gecesi İstanbul Fatih'te 4 kişinin bir konutta ölü bulunması ile ilgili olaydan büyük bir üzüntü duyduğumuzu belirtir ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

Acı bir tesadüftür ki tüm bildirimlere rağmen ödenmemiş 3 elektrik faturası bulunan ve aboneliğin olayda hayatı kaybedenlerin adına olmadığı dairenin elektriğinin kesilme işlemi de yasal düzenlemeler çerçevesinde bu sabah saat 09:00 sularında gerçekleşmiştir.

Belirttiğimiz gibi abonelik olayda hayatını kaybedenlerin adına olmaması nedeniyle gece yaşanan gelişmelerle ilgili herhangi bir bilgisi olmayan ekiplerimiz, sabah erken saatlerde yasal prosedürler çerçevesinde görevini yaparak binadan ayrılmıştır. Ancak olayın öğrenilmesinin hemen ardından bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına kesme işlemi iptal edilmiş olup, daireye yenide elektrik verilmiştir.

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre borcunu ödemeyen elektrik abonelerine en az 10 günlük süre tanınmakta ve akabinde ödeme yapılmaması halinde enerjinin kesilmesi süreci başlatılmaktadır. Söz konusu konutla ilgili olarak kurumumuz tarafından borucun ödenmesi için 1 aya ulaşan bir esneklik de sağlanmış bulunmaktadır.  Yaşanan elim olay nedeniyle üzüntülerimizi bir kez daha paylaşır durumu bilgilerinize sunarız."

Mahalle bakkalı: Maddi sıkıntıları vardı

Yetişkin kardeşleri en son gören bakkal Yusuf Deniz de cumartesi günü müzik öğretmeni olan Oya Yetişkin'in kendisinden alışveriş yaptığını belirterek, “Ben 15 senedir tanıyorum onları. En son Cumartesi günü akşam üzerine saat 17.00 gibi alışveriş yaptı tokalaştık gitti.” dedi.

Maaşına haciz konmuş

Bakkal Deniz, “Dört kardeş de aynı evde yaşıyorlardı 4'ü de bekardı. Yalnız maddi sıkıntıları vardı. Başka kimseleri yoktu. Kardeşlerden biri müzik öğretmeniydi, biri kuryelik yapıyordu, diğerleri de evde oturuyorlardı. En son Cumartesi günü Oya'yı gördüm. Alışveriş yapmaya geldiğinde bana maaşıma haciz konulduğunu söyledi” dedi.