Faturası yüksek gelenler hemen başvursun! Bu şartları sağlarsanız anında indirim uygulanacak

Devlet dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere elektrik faturalarında destek oluyor. Faturanız yüksek geliyorsa ve gerekli şartları sağlıyorsanız mutlaka başvurup yararlanın.

Faturası yüksek gelenler hemen başvursun! Bu şartları sağlarsanız anında indirim uygulanacak

Devlet, ihtiyaç sahibi hanelere elektrik tüketim desteği sağlamak için bir sosyal yardım programı başlattı. Bu program, ailelerin elektrik faturalarını ödemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Elektrik Tüketim Desteği Programı kapsamında ödeme yapılıyor.

ÖDEME MİKTARLARI

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh (112,63 TL) 3 kişilik hanelere aylık 100 kWh (150,17 TL) 4 kişilik hanelere aylık 125 kWh (187,71 TL) 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh (225,25 TL) Kronik hastaların bulunduğu hanelerde hasta başına aylık 150 kWh (225,25 TL) karşılığı tutarınca destek veriliyor.

Tıbbi Cihaz Elektrik Sarf Desteği Bileşeni: Kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı hasta vatandaşların bulunduğu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelere verilen destek.

Elektrik Tüketim Desteği Programından yararlanmak için bazı şartlar da bulunuyor. Başvuran kişinin Türk vatandaşı olması, mavi kart sahibi olmaması, yerleşim adresinin yurt dışında olmaması, 18 yaşından küçük olmaması, hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması gerekiyor. Ayrıca cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olmaması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olmaması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olmaması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olmaması da şartlar arasında yer alıyor.

PROGRAMIN DETAYLARI

Asgari Elektrik Tüketim Desteği Bileşeni: 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi hanelere
Tıbbi Cihaz Elektrik Sarf Desteği Bileşeni: Kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı hasta vatandaşların bulunduğu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen haneler ile 2828 sayılı Kanun kapsamında evde bakım aylığı alan ve kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hanelerden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olarak tespit edilen hanelere elektrik tüketim desteği sağlanmaktadır.

KİMLER YARARLANABİLİR?

3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamında düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden haneler ile tıbbi cihaz elektrik sarf desteği bileşeni için, kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan ve ihtiyaç sahibi olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca tespit edilen hastaların bulunduğu haneler ile 2828 sayılı Kanun kapsamında evde bakım aylığı alan ve kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hanelerden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olarak tespit edilen haneler faydalanabilmektedir.