Fazla yolcu taşıyan minibüsçü cezaya böyle isyan etti

Denetimler sırasında fazladan 8 yolcu taşıdığı tespit edilen bir minibüs şoförü, “Sabahtan akşama kadar ayakta yolcu taşıyoruz. Bize her gün ceza yazın” diyerek tepkisini dile getirdi.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, vatandaşların yoğun etkileşimde bulunduğu toplu taşımalarda denetimler devam ediyor. İstanbul Perpa Darülaceze Caddesi üzerinde otobüs ve minibüsleri durduran ekipler, şoför ve yolcuların maske kuralına uyup uymadığını kontrol etti.

Ekipler, otobüslerde mesafe bırakmadan oturan yolculara sosyal mesafeyi korumaları yönünde uyarıda bulundu. Denetimler sırasında fazladan 8 yolcu taşıyan minibüs şoförünün tepkisi ise pes dedirtti.

"Her gün ceza yazın"

Ceza karşısında sinirlenen şoför, "Yeter artık 3 kişi aldık, çok mu? Onlar da öğrenci 1 buçuk TL’ye aldık. Yasak mı? O zaman kaldırın minibüsleri. Bu kadar eziyet yapılmaz bir insana. Vallahi bıktım bu işten, yemin ederim  yapacak işimiz yok. Ayakta 3-5 kişi almayalım mı? Otobüsler daha kalabalık oluyor. Sabahtan akşama kadar ayakta yolcu taşıyoruz. Her gün ceza yazın bize” ifadelerini kullandı.