FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, faiz arttırır mı?

FED faiz kararı için gözler ABD’ye çevrildi. Piyasalar FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına odaklanırken, ABD merkezli banka iflasları sonrasında FED nasıl bir tutum alacağı da merak konusu oldu. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, faiz arttırır mı? İşte FED faiz kararı beklentisi!

FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, faiz arttırır mı?

FED faiz kararı bekleniyor! Gözler ABD Merkez Bankası’na (FED) çevrildi. Küresel piyasalar Para Politikası Kurulu toplantısını beklerken, ABD’deki banka iflaslarının faiz kararını nasıl etkileyeceği, FED’in faiz arttırıp artırmayacağının sinyalleri aranmaya devam ediyor.

FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

FED Para Politikası Kurulu toplantısı toplantısı 21-22 Mart tarihlerinde yapılacak.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED Başkanı Powell'ın 22 Mart akşamı saat 21.00'da şubat ayı FED faiz kararını açıklaması bekleniyor.

FED FAİZ KARARI NE OLUR, FAİZ ARTTIRIR MI, BEKLENTİLER NE YÖNDE?

ABD borsalarında bankacılık krizlerinin etkileriyle Cuma günü negatif kapanışlar görülmüştü. BU hafta çarşamba günü gelecek olan faiz kararı ardından da Powell’ın konuşması piyasaların yönünü, dolar, altın ve kripto paranın gidişatını  da belirleyecek. Piyasa beklentisi 25 baz puanlık bir artış olurken, bankacılık krizleri nedeniyle FED’in faiz arttırmayacağına dair beklentiler de var.

Bazı analistler de 50 baz puanlık faiz artışının yüzde 25 ihtimalle olasılık dahilinde olduğunu belirtiyor. Önümüzdeki dönem için de Jerome Powell'ın açıklamalarında kararlara ilişkin tutum için ipuçları aranacak. 

Analistler, Fed'in gelecek üç toplantıda toplam 75 baz puan faiz artırabileceğinin öngörüyor. FED kararı ile ilgili Powell'ın açıklamaları ve cuma günkü tarım dışı istihdam verisi beklentileri önemli ölçüde etkileyebilir yorumları yapılıyor. 

2023 FED TOPLANTI TARİHLERİ

2-3 Mayıs

13-14 Haziran

25-26 Temmuz

19-20 Eylül

31 Ekim - 1 Kasım

12-13 Aralık