FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Haziran 2022 FED toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Küresel piyasaların gözü FED'in Haziran ayı faiz kararına çevrildi. Artan enflasyon rakamlarının ardından FED'in vereceği faiz kararı merak konusu oldu. Beklentiler faiz artırımı yönünde. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Haziran 2022 FED toplantısı ne zaman, saat kaçta?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Haziran 2022 FED toplantısı ne zaman, saat kaçta?

FED (Merkez Bankaları Sistemi) Başkanı Jerome Powell enflasyon düşene kadar faiz oranlarını daha kısıtlayıcı seviyelere yükseltmekten çekinmeyeceklerini dile getirdi. Bunun üzerine piyasalardaki son durumu belirleyecek olan FED faiz kararı ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. İlk toplantı 25 – 26 Ocak 2022 tarihinde, ikincisi ise 15 – 16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. Arından 3 – 4 Mayıs tarihlerinde bir FED toplantısı daha oldu. Haziran ayı FED tolantısının ne zaman gerçekleşeceği ve FED'in kararının ne olacağını merak edenler, Haziran 2022 FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? sorusunu gündeme getirdi. Peki, FED'in Haziran ayı için faiz kararı ne olur?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Haziran 2022 FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? - Resim : 1

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Amerika Birleşik Devletler Merkez Bankası'nın (Fed) ilk toplantısı 25 – 26 Ocak 2022'de, ikincisi 15 – 16 Mart tarihlerinde gerçekleşti. En son 3 – 4 Mayıs tarihlerinde bir toplantı gerçekleştirildi. Şimdi gözler Haziran ayı FED toplantısına çevrildi. Toplantının ardından Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, alınan fazi kararı ile ilgili açıklamalarda bulunacak.

HAZİRAN 2022 FED TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

ABD Merkez Bankası Haziran 2022 FED Toplantısı 14 – 15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Beklentiler ise faiz artırımı olacağı yönünde. Öyle ki FED Başkanı 'enflasyon düşene kadar faiz oranlarını daha kısıtlayıcı seviyelere yükseltmekten çekinmeyecek'lerini dile getirdi. Powell, "Finansal koşullar uygun, enflasyonun düştüğünü görüyoruz' diyebileceğimiz bir noktada olduğumuzu hissedene kadar gideceğiz" dedi.