FED faiz kararı ne olur, faiz beklentisi ne yönde? FED faiz kararı altın ve doları nasıl etkiler? Gözler Powell’ın açıklamalarında!

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı için gözler FED Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalara çevrildi. Ekonomistler FED’in faiz kararını arttırmasını beklerken, faiz arttırımının mart ayından bu yana en düşük arttırım olacağı görüşünü paylaşırken Powell’in faiz kararı ve sonraki adımlar ile ilgili daha sıkı politikalara yönelik şahin mesajlar vermesi bekleniyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, faiz beklentisi ne yönde? İşte detaylar...

FED faiz kararı ne olur, faiz beklentisi ne yönde? FED faiz kararı altın ve doları nasıl etkiler? Gözler Powell’ın açıklamalarında!

Küresel piyasaların gözü kulağı FED toplantısı ve faiz kararına çevrildi. FED’in faiz oranlarını çeyrek puan artırması beklenirken, FED Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonla mücadelede tetikte kalacağının sinyalini vermesi bekleniyor.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Ocak ayı FED toplantısı 31 Ocak’ta başladı. 1 Şubat’ta da devam edecek toplantı sonrasında FED Başkanı Jerome Powell FED faiz kararını saat 22:00’de açıklaması bekleniyor.

FED FAİZ KARARI NE OLUR, FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları beklenirken, düşüşe geçen enflasyon nedeniyle Fed'in faiz artırımında düşüşe gitmesi bekleniyor. Fed'den 50 baz puanlık artış gelmesi bekleniyordu. Ancak ABD’de düşen enflasyon nedeniyle bu beklenti şu an 25 baz puana gerilemiş durumda.

FED FAİZ KARARI BORSAYI NASIL ETKİLER?

FED’in iki günlük toplantısına başlamasıyla hisse senetleri Salı günü yükselişe geçmişti. Bazı ekonomistler, Powell’ın yorumlarını şahin bir tonda iletmesini beklerken, bazıları da bu zamana kadar yapılan faiz artırımlarına bakıldığında son arttırımın azalacağı görüşünce birleşiyor.  Aralık ayındaki 50 baz puanlık artış öncesinde, FED faiz oranlarını dört kez üst üste 75 baz puan artırmıştı. FED’in yeni faiz kararının diğer oranlara göre güvencin olarak görüleceği ve piyasaları rahatlatması bekleniyor.  

FED FAİZ KARARI ALTIN VE DOLARI NASIL ETKİLER?

ABD merkez bankasının faiz artırımı döngüsüne bir son vereceğine dair sinyal vermesi piyasalarda etkisini gösterdi. Powell’in faiz mesajlarının ardından altında pozitif seyir beklenirken, faiz kararı öncesinde dolar, avro karşısında hafif değer kaybetti.