FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 FED faiz kararı ne olur?

FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? sorusu gündem oldu. Verilen kararla dolar, kripto, emtia ve hisse gibi yatırım araçları etkilenecek. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Küresel piyasalar verilecek kararı bekliyor. 2022 FED faiz kararı ne olur? İşte detaylar...

FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 FED faiz kararı ne olur?

26 Ocak 2022 tarihinde yani bugün yapılması beklenen FED toplantısı ne zaman, saat kaçta olduğu merak ediliyor. Gözler yapılacak toplantıya çevrildi. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Verilecek karar dolar, kripto, emtia ve hisse gibi yatırım araçlarını da etkileyecek. ABD Merkez Bankası FED, 2022 yılı içerisinde birçok kez faiz artırımına gidebileceğini açıklamıştı. Öyleyse, 2022 FED faiz kararı ne olur? 

FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 FED faiz kararı ne olur? - Resim : 1

FED toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Federal Rezerv Bankası FED, bugün yapılacak olan toplantıyla faiz kararını açıklayacak. Toplantıda alınacak faiz kararı piyasaları ilgilendiriyor. Yatırımcıların merakla beklediği toplantı bugün yapılacak. 

FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 FED faiz kararı ne olur? - Resim : 2

FED faiz toplantısının ardından alınan kararın FED başkanı Jerome Powel tarafından açıklanması bekleniyor. Kararın saat 21.00 ile 21.30 gibi açıklanması bekleniyor.

FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 FED faiz kararı ne olur? - Resim : 3

FED'in 2022 yılı içerisinde ikinci toplantısı 15-16 Mart'ta, üçüncü toplantısı ise 3-4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

2022 FED faiz kararı ne olur?

Uzmanlar FED faiz kararının, faiz artırımı yönünde olabileceğini ve bu artırımın 3 veya 4 yönünde olacağını vurguluyor. Son toplantıda politika faizi yüzde 0, 0.25 aralığında sabit tutuldu ve varlık alımlarını azaltma hızının artırılması kararı alındı. Ayrıca son toplantının tutanaklarında, faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimali değerlendirildi. 

FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 FED faiz kararı ne olur? - Resim : 5

Tutanaklarda, "Üyeler genel olarak, ekonomi, iş gücü piyasası ve enflasyona ilişkin görünümler göz önüne alındığında, federal fon oranının üyelerin daha önce tahmin ettiğinden daha erken veya daha hızlı bir şekilde artırmanın gerekebileceğini belirtti." ifadesi yer aldı.