Fener ışığı yaktı

Fenerbahçe Beko Valencia’yı evinde rekor kırarak devirdi. Futbolda ise UEFA Konferans Ligi’nde ise kendi evinde rakibine 1-0 yenilse de turu geçmeyi başardı.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague tarihinde oynanan maçlarda, en fazla üç sayı isabeti atan takım rekorunu 24 üçlük atarak kırdı. Aynı zamanda kendi rekorunu da egale ederek 118 sayı attı. Bu rekoru Real Madrid maçından önce Boskania’ya karşı 111 sayı atarak kırmıştı.

Futbolda ise UEFA Konferans Ligi’nde Union Saint-Gilloise’ye 1-0 yenilse de önceki karşılaşmada Fenerbahçe 3-0 mağlup ederek avantajı eline almıştı ve bu sayede turu geçti.

Fenerbahçe futbolda tanıdık bir takım olan Olympiakos ile kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe Beko yakın tarihte  Olympiakos’la karşı karşıya gelmiş ve iki maçı da kaybetmişti. Bu yılki kadro ise taraftara güven veriyor. Güzel bir karşılaşma olacak. Diğer en önemli maç ise Trabzonspor - Fenerbahçe maçı.

Fenerbahçe geçmiş zamandaki Trabzonspor’a karşı olan üstünlüğünü kaybetti. Trabzonspor ligde üçüncü sırada olsa da puan farkı çok fazla. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında iki puan var. Fenerbahçe bu maçı kaybederse şampiyonluk umudunu kaybeder. Mutlaka kazanması gerekiyor. Fenerbahçe son yıllarda kendi evinde ve deplasmanda Trabzonspor’a karşı maç kazanamıyor. Deplasmanda olması da cabası. Fenerbahçe şampiyon olmak istiyorsa mutlaka bu maçı kazanması gerekiyor. Trabzonspor ile aralarında olan rekabeti düşünürsek Trabzonspor’un  maçı kazanmak için bütün kozlarını gösterecek. Artık hakem ve VAR’ın konuşulmadığı maç olsun, futbol konuşalım demiyorum. Çünkü konuşacağız. Temennim maçı oyunuyla hak eden, iyi oynayan kazansın.