Fenerbahçe-Adana Demirspor neden beraberlikle bitti?

Fenerbahçe yenilmezlik serisinin bitmesinin ardından iki yenilgi aldı. Sakatlıklar, alınan skorları doğrudan etkiledi. 11. Hafta liderliği Galatasaray’a kaptırmıştı. Galatasaray, Hatayspor’a 2 - 1 yenilince Fenerbahçe’nin liderliği yeniden kazanması için beraberlik yeterliydi. İlk yarı Fenerbahçe oyuna iyi başladı. İsabetli şut atışları oldu.

Fenerbahçe-Adana Demirspor neden beraberlikle bitti? - Resim : 1

Adana’da ön plana çıkan isim Ertaç Özbir’di.

Ertaç’ın başarılı kurtarışlarıyla maçı golsüz bitti. Fenerbahçe ilk yarı oyuna iyi başladı. Baskı kurdu ama bitiricilik anlamında Edin sınıfta kaldı. Şutları ya Ertaç’ın direkt üstüne ya da kurtarabileceği yerlere attı. Adana Demirspor ise ilk yarı topu Fenerbahçe’ye bırakıp, hızlı atağa çıkıp gol aradı. Adana Demirspor, Edin’ı iyi kapattı. İsmail Kartal, Batshuayi’i daha erken oyuna alsaydı skor farklı olabilirdi. Batshuayi oyuna girer girmez karşılık verdi, gol buldu ancak ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Adana Demirspor, Edin’a iyi çalışmış olsa gerek, Edin’a pozisyonlarda nefes aldırmadı.

Fenerbahçe-Adana Demirspor neden beraberlikle bitti? - Resim : 2İkinci yarı maç biraz daha hareketlendi. Maç iki kalede oynandı. İsmail Kartal maç beraberken değişiklikleri geç yaptı. Topu ayağında fazla tutup kaybeden Miha’yı 84. dakikada çıkardı. Miha daha erken çıkartılabilirdi.

Fenerbahçe-Adana Demirspor neden beraberlikle bitti? - Resim : 3

73. dakikada Oosterwolde ve Belhanda arasında gerginlik yaşandı. Fenerbahçe maçlarında Belhanda’nın gergin anların merkezinde olmasına alışkınız. Halil Umut Meler’in, Oosterwolde’yi düşüren oyunculara kart göstermesi gerekiyordu.

Halil Umut Meler onun yerine Adana Demirspor’un teknik heyetine kart göstermeyi tercih etti.

Fenerbahçe-Adana Demirspor neden beraberlikle bitti? - Resim : 4

Fenerbahçe’ye üç, Adana Demirspor’a üç olmak üzere toplamda altı sarı kart gösterildi.

Golsüz biten maçta Fenerbahçe yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Fenerbahçe’nin yeniden lider olması camia için önemli. Liderliği kaybettikten sonra kırılma maçında bir puan da olsa camia için gerekliydi. 

Milli aradan sonra Fred’in dönüşü takımı yeniden eski haline döndürecek. Fenerbahçe’nin tam ihtiyacı olan dönemde milli aranın gelmesi şans. İsmail Kartal'ın bu dönemi iyi değerlendirmesi ve rakiplerini şaşırtacak oyun planları bulması gerekiyor.

Fenerbahçe-Adana Demirspor neden beraberlikle bitti? - Resim : 5Samet Akaydın’ın Trabzonspor maçından sonra daha iyi performans gösterdiği dikkatlerden kaçmadı. Top ayağına geldiğinde ıslıklanması doğru değildi. Maç esnasında oyunculara gösterilen protestoların yararı hiç olmamıştır. Aksine oyuncuları tedirgin eder ve ıslıklanmamak için topu ayağında tutmak istemez. Oyun planın dışına çıkabilir ve maça gerektiği gibi odaklanamaz. Tepki gösterilecekse maç sonunda gösterilmelidir.