Fenerbahçe Beko-Bayern Münih maçı

Çift maç haftasında Fenerbahçe Beko, Obradović’in çalıştırdığı Partizan’ı 91- 76 ve sonrasında Bayern Münih’i 98- 91 kendi evinde yendi. 

Mücadele ilk çeyrekte 22 - 22 beraberlikle sonuçlandı. İkinci çeyrekte ise Bayern Münih bir sayı farkla 39 - 38 önde kapattı.

Fenerbahçe Beko-Bayern Münih maçı - Resim : 1

Fenerbahçe Beko, Željko Obradović’in çalıştırdığı Partizan’ı 91- 76 yendi.

Šarūnas Jasikevičius’le birlikte Fenerbahçe Beko kazanmaya devam ediyor. Euroleague’de kendi evinde oynadığı bir maç dışında, bütün maçları kazandı. Dengesiz oyunlar, üçüncü çeyrekte düşüş ve son atışlardaki başarısızlıklardan sonra Jasikevičius, Fenerbahçe Beko’ya nefes oldu. Kızılyıldız maçı dışında maçları kazanan Koç, eski hocasına karşı da kazandı. Obradović, Fenerbahçe taraftarının çok sevdiği isim. Jasikevičius’da onun öğrencisi olarak bayrağı teslim almışa benziyor. Final Four hayalleri Jasikevičius gelene kadar uzak görünüyordu. Bugüne baktığımda ise Final Four’un büyük adaylarından biri olarak görünüyor.

Fenerbahçe Beko-Bayern Münih maçı - Resim : 2

EuroLeague'de bu yıl farklı bir heyecan yaşanıyor. Son maça yeniden dönecek olursak Fenerbahçe Beko uzatmada Bayern Münih’i 98 - 91 mağlup etti. Son çeyrekte, Scottie Wilbekin maçın bitimine 10 saniye kala üçlük atışı, skoru 81 -78’e getirse de maçı kazanmaya yeterli olmadı. Wilbekin, Francisco’ya atış yaparken faul yaptığından dolayı Bayern maçını uzatmalara götürecek üç atış kazandı. Francisco üç atışı da başarılı oldu ve skoru 81 -81’e eşitledi. 

Uzatma dakikalarında Fenerbahçe Beko 17 sayı, Bayern Münih ise 10 sayı attı. Gün sonunda Fenerbahçe Beko gülen taraf oldu. 98 - 91 Fenerbahçe galibiyetiyle sonlandı.

Fenerbahçe Beko-Bayern Münih maçı - Resim : 3

Scottie Wilbekin’a ayrı parantez açmak gerekiyor. Maçı oynamadı adete yaşadı. Wilbekin 30 sayı, bir ribaund, dört asistle maçı tamamladı.

19 Ocak’ta Fenerbahçe Beko, puan sıralamasında 15. sırada yer alan Zalgiris’e konuk olacak.