Fenerbahçe Beko deplasmanda rakibine bir türlü yanıt veremedi

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, EuroLeague’in 22. haftasında Zalgiris’e konuk oldu. Maçın ilk dakikalarında başlayan savunma problemi 12 sayı farka sebep oldu. Fenerbahçe Beko ilk çeyrekte dört dakika sayı atamadı. Maç 12-0 devam ederken sarı lacivertli ekip Johnathan Motley’le faul çizgisinden bir sayı buldu. Motley’e faul çizgisinde iki atış verildi. İlk atışı kaçıran Motley'in ikinci atışı isabetliydi. Skor 12-1 oldu. Fenerbahçe Beko ilk sayısını faul çizgisinden attı. Maçın gidişatı ilk beş dakikada belliydi. 

Hakemler kolay faul çalsa da Zalgiris evinde maçı iyi oynadı. Atışlarda problem yaşayan Fenerbahçe Beko özellikle üçlük isabeti bulmakta zorlandı. Şans Fenerbahçe Beko’dan yana değildi. Top bir türlü filelerle buluşamadı. İlk yarı 20-14, altı farkla tamamlandı. 

İkinci çeyrekte de aynı şekilde kötü başlangıç yapan Fenerbahçe Beko geç geri dönüş yaptı. Fark azaldığı an rakip üçlük atarak farkı artırdı. Oyuncular ürkek atışlar atmaya başladı. Çünkü atılan şutlar sayı olmadı. Rakip ise tam tersi skorun verdiği özgüvenle, daha zor şut atışları deneyerek sayı aldılar. İkinci çeyrek 43-35 tamamlandı. 

Fenerbahçe Beko, hakemlerin kolay faul vermesinden dolayı daha dikkatli oynasa da atışlarda bir türlü top fileden içeri girmedi. Sarı lacivertli ekip sayı bulmakta zorlandı, kazandığı ribaundları da iyi değerlendiremedi. 

Fenerbahçe Beko’nun ilk üçlük sayısını ikinci çeyrekte beşinci dakika da Scottie Wilbekin attı. Fenerbahçe’nin atışlarda problem yaşadığı çok açık şekilde görüldü. 

Yeni Fenerbahçe Beko’ya Sarunas Jasikevicius gelmesinden beri izlediğim en keyifsiz maçlardan biri oldu. Koç oyuncu değiştirip rakibin oyununu bozmaya çalışsa da istenildiği gibi sonuçlanmadı. Zalgiris evinde iyi oynayan takım. Fenerbahçe’nin de ligin başlarında, deplasmanda kazanma problemi olduğunu düşünürsek, bu oyunla tekrardan deplasman problemi ortaya çıktığını söyleyebilirim. Fenerbahçe Beko dördüncü sıraya yükselme fırsatını elinin tersiyle itti. 

Maç, 98-75 Zalgiris’in galibiyetiyle sonuçlandı.