Fenerbahçe Beko, İspanya’da şov yaptı! Jasikevičius’un öğrencileri Real Madrid’i deplasmanda yendi, bir ilki başardı

Turkish Airlines EuroLeague’in 28.hafta maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda karşılaştığı İspanyol ekibi Real Madrid’i baştan sona üstün oynadığı maçta 89-79 mağlup etti. Sarı-lacivertliler, Real Madrid’i iç sahada ve deplasmanda yenen tek takım oldu.

Fenerbahçe Beko, İspanya’da şov yaptı! Jasikevičius’un öğrencileri Real Madrid’i deplasmanda yendi, bir ilki başardı

Turkish Airlines EuroLeague’de normal sezon heyecanı 28.hafta maçlarıyla devam etti. Fenerbahçe Beko, Wizink Center’da İspanyol ekibi Real Madrid ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk isabeti Walter Tavares’le Real Madrid’den geldi. Rakibine Sertaç Şanlı ve Tyler Dorsey ikilisiyle cevap veren sarı-lacivertli takım skor 2-4’e getirdi. Llull ve Tavares’in üretken olduğu çeyreğin hemen başında ev sahibi takım skoru 7-6’ya getirdi. Nigel Hayes-Davis ile birlikte kenardan gelen Sestina ve Papagiannis’in de üretken oyunuyla çeyrekte son 1 dakikanın içine 15-19 önde giren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, çeyreği de 5 sayılık farkla 15 -20 önde tamamladı.

Fenerbahçe Beko, İspanya’da şov yaptı! Jasikevičius’un öğrencileri Real Madrid’i deplasmanda yendi, bir ilki başardı - Resim : 1

Dzanan Musa ve Scottie Wilbekin’in karşılıklı basketleriyle başlayan ikinci çeyrekte skor 19-25’e geldi. Musa ve Vincent’le maçın içinde kalan ev sahibi takım farkı 2 sayıya indirdi.(23-25) Marko Guduric ve Tarık Biberovic’in skor yüküne katkı verdikleri çeyreğin ilk 5 dakikasında fark da 7 sayıya çıktı.(25-32) Farkın çift hanelere(25-36) geldiği çeyrekte skor avantajını koruyan Fenerbahçe, soyunma odasına 33-43’lük üstünlükle girdi.

Fenerbahçe Beko, İspanya’da şov yaptı! Jasikevičius’un öğrencileri Real Madrid’i deplasmanda yendi, bir ilki başardı - Resim : 2

Hezonja ve Campazzo’yla çeyreğe iyi başlayan Real Madrid karşısında Nick Calathes ve Sertaç Şanlı ile üç sayı çizgisinin gerisini oldukça iyi kullanan Fenerbahçe skorda, 40-49’u buldu. Ev sahibinin skorerleriyle üretken olduğu bölümde fark 3 sayıya(49-52) kadar düşse de, Nigel Hayes-Davis ve Nick Calathes’in 5-0’lık serisiyle skor 49-55’e geldi. Skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe üçüncü çeyreği 58-67 önde geçti. Üstün ve skorer oyununu final çeyreğinde de sürdüren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, parkeden 89-79 galip ayrıldı.

FENERBAHÇE, REAL MADRID'İ İÇERİDE VE DIŞARIDA YENDİ

Bu sonuçla sarı-lacivertli takım 17. galibiyetine imza atarken, Real Madrid ise 6. kez yenildi. Öte yandan Fenerbahçe Beko, bu sezon Real Madrid’i evinde ve deplasmanda yenen ilk takım oldu.

Fenerbahçe Beko, bir sonraki maçında 14 Mart Perşembe günü evinde bir başka İspanya temsilcisi Valencia Basket'i konuk edecek.

Fenerbahçe Beko, İspanya’da şov yaptı! Jasikevičius’un öğrencileri Real Madrid’i deplasmanda yendi, bir ilki başardı - Resim : 3

Salon: Wizink Center

Hakemler: Damir Javor (Hırvatistan), Mehdi Difallah (Fransa), Milivoje Jovcic (Sırbistan)

Real Madrid: Campazo 6, Hezonja 13, Tavares 14, Llull 17, Yabusele 6, Deck 2, Poirier 8, Musa 13, Causeur, Rodriguez

Fenerbahçe Beko: Sertaç Şanlı 7, Hayes-Davis 17, Noua 2, Dorsey 5, Calathes 12, Motley 10, Wilbekin 12, Papagiannis 4, Tarık Biberoviç 10, Guduric 8, Sestina 2, Yam Madar

1. Periyot: 15-20

Devre: 33-43

3. Periyot: 58-67