Fenerbahçe Beko-Makkabi Tel Aviv ekibini ezici üstünlükle devirdi

Fenerbahçe Beko kendi evinde oynaması gereken maçı sözde güvenlik gerekçesiyle Litvanya’da oynadı. Fenerbahçe Beko, İsrail ekibini 109 - 74 ezici bir farkla yendi. Fenerbahçe Beko, 35 sayı fark atarak Makkabi Tel Aviv’e sahada gereken cevabı verdi. Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de kendi evinde Kızılyıldız’a  85- 76’ı kaybederek, Šarūnas Jasikevičius’la ilk yenilgisini almıştı.

Fenerbahçe Beko-Makkabi Tel Aviv ekibini ezici üstünlükle devirdi - Resim : 1

Sarı lacivertli ekibin kendi evinde oynanması gereken maçı güvenlik gerekçesiyle Litvanya’ya alındı. İsrail ekibi ilginç tavır takınarak maça ev sahibi formasıyla çıktı. Fenerbahçe Beko çubuklu formayla çıksa da iki takımın formalarındaki benzer sarı renkler televizyonda izleyen seyircilerin gözünü yordu. Ev sahibi ekip Fenerbahçe Beko olması gerekirken Makkabi’nin de ev sahibi formasıyla sahaya çıkması yanlış anlaşılmaya çok açık bir izlenim oluşturdu.

Fenerbahçe Beko-Makkabi Tel Aviv ekibini ezici üstünlükle devirdi - Resim : 2

Saha dışı olayları geride bırakıp maça dönecek olursak; Fenerbahçe Beko ve Tel Aviv ilk çeyrekte kafa kafaya mücadele etse de ikinci çeyrekte maçın fişini çekti. Savunmaları doğru yaptı. Koçun oyuncu değişiklikleri çok yerindeydi. İkinci yarıdan sonra Makkabi Tel Aviv maça tutunmakta zorlandı. Fenerbahçe Beko üstünlüğü sağladı ve rakip takıma oyununu kabul ettirdi. Maç ülkemizde oynanmasa da Makkabi’ye gereken cevap oynanan oyunla verildi. İstatistiklerde de Fenerbahçe Beko önde.

Fenerbahçe Beko-Makkabi Tel Aviv ekibini ezici üstünlükle devirdi - Resim : 3

Koçun değişmesi hiç şüphesiz sarı lacivertli ekip için olumlu oldu. Bir yenilgiden sonra kazanması daha sağlam bir şekilde yoluna devam etmesine yol açtı. Fenerbahçe Beko bu sezon en önemli maçlardan birini kazandı. Skorun mesaj niteliğinde olması, ev sahibi formasıyla sahaya çıkan Makkabi ekibine yeterli cevap oldu.

Fenerbahçe Beko-Makkabi Tel Aviv ekibini ezici üstünlükle devirdi - Resim : 4

19. haftada bütün maçlar oynanmasa da güncel puan sıralamasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko beşinci sırada, Anadolu Efes ise 15. sırada yer alıyor. İki temsilcimizden Fenerbahçe iyi giderken maalesef Anadolu Efes için aynı durumu söylemek mümkün değil.

Fenerbahçe Beko 9 Ocak’ta Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan takımıyla karşı karşıya gelecek. Puan durumunda 11. sırada yer alan Partizan son beş maçından üçünü kaybetti. Diğer iki maçını kazandı. Fenerbahçe Beko’yu Partizan’a karşı favori görüyorum.

Anadolu Efes son maçında Valencia ekibine karşı 93 -88 yenildi. EuroLeague’de sıradaki maçı Real Madrid'le oynayacak. EuroLeague lideri Real Madrid’e karşı oynamak özellikle düşüşte olan Efes için kritik önem taşıyor. Alınan olumsuz bir sonuç Koç değişikliğine kadar gidebilir. Anadolu Efes’in maçı mutlaka kazanması gerekiyor. Maçın Madrid’in evinde oynanacağı gerçeğini de unutmamak gerek.