Fenerbahçe Beko son çeyrekte kaybetti

EuroLeague’in 25. haftasında Monako, Fenerbahçe Beko’yu evinde ağırladı. Monako, Fenerbahçe Beko’yu 76- 69 evinde mağlup etti.

Sarı lacivertli ekibin bu sezonda, deplasmanda maç kazanma problemi vardı. Šarūnas Jasikevičius’un takımın başına gelmesiyle deplasmanda kazanmaya başlayan sarı lacivertli ekip, Monako karşısında galibiyet sevinci yaşayamadı. Özellikle son çeyreğe hayal kırıklığı demek hafif kalır.

İlk çeyreğe iki takımda dengeli başladı. İki takım karşılıklı basket atışlarında bulundu. İlk çeyrekte Fenerbahçe 25 sayı, Monako ise 21 sayı alarak sonlandı.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe Beko, farkı çift hanelere çıkardı. İkinci çeyrekte Fenerbahçe Beko daha iyi savunma yapıp farkı korusaydı maçı kazanabilirdi. Deplasmanda oynamasına rağmen üçüncü çeyrekte dahil Fenerbahçe Beko iyi oynadı. Monako geriden gelerek puan farkını kapatmaya çalıştı. İstatistiklerde de önde olan Fenerbahçe Beko, maçı kazanmadığı için yeterli olamadı.

Monako, maçın başından beri geriden gelse de dördüncü çeyrekte öne geçmeyi başardı.

Dördüncü çeyreğe kadar maç Fenerbahçe Beko’daydı. Son çeyrek Fenerbahçe Beko sayı üretmekte zorlandı. Monako ise farkı kapatıp öne geçmeyi başardı. Monako ev sahibi avantajını iyi kullandı. Geriden gelse de son çeyrekte maçı kazandı. Fenerbahçe Beko’da ise son çeyrekte hem savunmada hem atışlarda sorun yaşadı.

Fenerbahçe Beko deplasmanda Monako karşısında 76 -69 mağlup oldu.

FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİ

Sarı lacivertli ekip 4 Şubat’ta kendi evinde Galatasaray’ı ağırlayacak. Puan sıralamasında maç fazlasıyla liderlik koltuğunda Beşiktaş oturuyor. Galatasaray ise puan sıralamasında yedinci sırada yer alıyor. Derbi maçları iki rakibin son maçlarına ya da sezon geneline bakarak değerlendirilmez. Derbi maçları her zaman skordan bağımsız gün maçlarıdır. Hangi takım kazanacağına inanır ve özgüvenli çıkarsa genellikle o takım kazanır.

Söz konusu derbi Fenerbahçe ve Galatasaray ise favori söylemek her zaman zor. Ev sahibi takım her zaman avantajlı görünse de rakip takım için deplasmanda kazanmak daha çok değerlidir. Galatasaray Lig’de kazansa da rakibinin Fenerbahçe Beko olduğunu unutmamak gerekiyor. Monako karşısında son çeyrekte maçı kaybetse de Fenerbahçe Beko hızlı reaksiyon verip sonraki maçlarını kazandı.