Fenerbahçe Beko yeni antrenörüyle kazanmaya devam ediyor

Euroleague’de Real Madrid galibiyetinden sonra maç kazanamayan Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes yenilgisinin ardından Dimitris İtudis’le yolları ayırdı. Fenerbahçe Beko Sarunas Jasikeviicius’la birlikte iki maça çıktı.

Fenerbahçe Beko yeni antrenörüyle kazanmaya devam ediyor - Resim : 1

Jasikeviicius’in gelmesiyle birlikte evinde AS Monaco’yu ağırladı. Sarı lacivertliler yeni antrenörüyle çıktıkları ilk maçta 86 - 74 sayıyla galip geldi.

Fenerbahçe Beko Euroleague puan durumunda 11. sırada yer alıyor. Sarı lacivertliler kendi evinde 20 Aralık saat 20.30’da Zalgiris’le karşı karşıya gelecek. Zalgiris bu sezon Euroleague’de son altı maçında dört yenilgi, iki galibiyet aldı.  Kendi liginde daha istikrarlı gitse de Euroleague’de bu sezon iyi gitmediği açık. Puan durumunda 16. sırada yer alıyor. Fenerbahçe Beko yeni antrenörüyle lig maçına ve Euroleague maçına çıktı. İki maçta galip geldi. Fenerbahçe Beko’yu Zalgiris’e göre avantajlı buluyorum. Son atışlarda problem yaşayan Fenerbahçe Beko, son iki maçta son atışa ihtiyaç duymadan galip geldi.

Fenerbahçe Beko yeni antrenörüyle kazanmaya devam ediyor - Resim : 2Fenerbahçe Beko için sezonun yeniden başladığını önceki yazımda belirtmiştim. Dediğim gibi de oldu. Yeni hocaların gelmesi ve yeni başlangıçlar çoğunlukla mutlu biter. En azından Fenerbahçe Beko için kısa dönem de olsa iyi gittiği görünüyor. Şimdi ise bunu devam ettirmek önemli. İki sınavında da başarılı olan Jasikeviicius, üçüncü sınavında da başarılı olacağını düşünüyorum. Kendi evinde oynaması büyük avantaj. Euroleague’de evinde maç kaybetmeyen iki takım var. İki takımdan biri de Fenerbahçe. Zalgiris bu avantajı bilerek maça çıkacak. Evinde maç kaybetmeyen Fenerbahçe Beko’nun bu maçı rahat kazanacağı görünüyor.

Fenerbahçe Beko yeni antrenörüyle kazanmaya devam ediyor - Resim : 3

Fenerbahçe’nin 2023 yılının sonlarında Euroleague’de çıkacağı maçlar:

-  20 Aralık Fenerbahçe Beko - Zalgiris Kaunas

-  22 Aralık Alba Berlin - Fenerbahçe Beko

-  28 Aralık Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko mücadelelerine çıkacak.

Fenerbahçe Beko yeni antrenörüyle kazanmaya devam ediyor - Resim : 4Alba Berlin, Euroleague’de son beş maçında dört mağlubiyet, bir galibiyet aldı. Fenerbahçe Beko’yu Alba Berlin karşılaşmasında favori görüyorum. Alba Berlin’in Euroleague puan sıralamasında son sırada olması iyi gitmediğini gösteriyor. Fenerbahçe Beko 2023 yılını güzel kapatıp yeni yıla başarılı girecek gibi görünüyor.