Fenerbahçe Beko’dan bir maçta iki rekor

Uzun bir aradan sonra Fenerbahçe Beko 27. Haftada Baskonia’yı evinde ağırladı.

Fenerbahçe Beko EuroLeague’de kulüp tarihindeki sayı rekorunu kırdı.

İlk çeyrekte ve ikinci çeyrekte öne geçse de son atışla Baskonia, sayıyı eşitledi. İlk yarı dengeli oynansa da üçüncü çeyrekte sahneyi Tarık Biberovic devraldı ve üçlük üzerine üçlük attı. Üçüncü çeyrekte takımı atışlarıyla ayağa kaldırdı.

Fenerbahçe Beko, evinde Baskonia’yı 111 - 96 yendi. Sarı lacivertliler 32 asist yaparak, asist rekorunu kırdı. Aynı zamanda 111 sayı atarak  EuroLeague'de kulüp rekorunu kırdı. Fenerbahçe Beko - Baskonia maçında sarı lacivertli ekip üçlük rekorunu bir üçlük atışıyla kaçırsa da 19 üçlük atışıyla ikinci sıraya geçti.

Bir maçta iki rekor kırıldı. Fenerbahçe Beko için muhteşem dönüş senaryosu yaz denilse, tam anlamıyla, ancak böyle bir senaryo yazılırdı. Evinde iyi oynamaya devam eden Fenerbahçe Beko deplasmanda da aynı performansı gösterirse ateşi yaktı derim.

Uzun bir ara, Fenerbahçe Beko’ya iyi geldi. Maçın üçüncü periyodunda yıldızlaşıp takımını taşıyan Tarık Biberovic’i de unutmamak gerekiyor. Rekor atışın son atışını Tarık smaç atarak tamamladı. Rekora yakışan bir imza  atış oldu.