Fenerbahçe Beko’nun deplasman fobisi

Fenerbahçe Beko deplasmanda bir kez daha kaybetti. İlk yarı iyi bir oyun sergilese de maçın son çeyreğinde kimse elini taşın altına koymak istemedi.

Maça çok iyi başlayan sarı lacivertli ekip deplasmanda değil de kendi evinde oynuyormuş gibi rahat maç çıkardı. Rakibe, evinde 10 sayı fark attılar. Ergin Ataman’ın oyuncularını doğru yere konuşlandırması ve Fenerbahçe Beko’nun hücumlarını doğru savunma yaparak etkisiz hale getirmesi, maçı kazandırdı.

Fenerbahçe Beko bir an önce kendine gelmeli. Sarı lacivertli ekip iyi başladığı iki deplasman maçını da kaybetti. Üçüncü çeyrekten sonra kaybedeceğinin sinyallerini çok net verdi. Dördüncü çeyrekte ise oyuncular, maç bitse de evimize dönsek havasında oynadılar. Maçı kazanma isteklerini göremedim. Fenerbahçe Beko, Šarūnas Jasikevičius’la güzel başlangıç yaptı. En önemli dönemeçte devam ettirmesi gerekirken deplasman fobisi yeniden baş göstermeye başladı.

F4’dan adım adım uzaklaşmaması için deplasmanda oynarken bir an önce toparlanmalı ve kazanma alışkanlığına geri dönmelidir. Fenerbahçe Beko, Panathinaikos ve Kızılyıldız deplasman maçlarında iyi başlangıç yapıp sonunu getiremiyor. Savunma zaafı yaşıyor. Hücumda problem yaşadığı an savunmada iyi olmalı ikisi de sıkıntılı olduğu an maç Kızılyıldız’da olduğu gibi farka gidebilirdi. Bu maçta savunma zafiyetti çok net görüldü. Karşı rakibin oyuncuları çok rahat sayı buldu. Panathinaikos ise Fenerbahçe Beko’nun oyuncularını sıkıştırıp, süreyi eriterek zorla potaya dengesiz atışlar yaptırmaya zorladılar. Ergin Ataman, Fenerbahçe Beko’nun analizini iyi yaptığı, sergilediği oyunla açıkça görülüyor.

Fenerbahçe Beko’nun maç esnasında zorlandığı an, en kritik zamanda sayı atabilecek Scottie Wilbekin gibi oyuncuların olmaması. Yam Madar oyuna girdiği an katkı sağladığını gösteriyor. Yam Madar'a daha fazla şans verilebilir. 30 dakika sahada kalıp hiçbir şey yapmayan oyuncu yerine, katkı sağlamak isteyen gençlerin çabasını görmeyi tercih ederim.