Fenerbahçe Beko’nun yükselişi

Fenerbahçe Beko’nun Dimitris Itoudis ile yollarının ayrılmasının ardından Sarunas Jasikevicius’la hikayesi başladı.

Jasikevicius’un takımın başına geçmesiyle Fenerbahçe Beko için yeni bir sezon başladı. Takımıyla tanışma imkanı bulamadan birkaç gün sonra ilk maçını kendi evinde Monako’yla oynadı. Jasikevicius, Fenerbahçe Beko’nun başına geldiğinden beri EuroLeague ve Basketbol Süper Ligi’nde toplamda 18 maça çıktı. Basketbol Süper Ligi’nde ikinci sıradayken bugün ilk sırada yer alıyor. EuroLeague’de puan sıralamasında alt sıralarda yer alırken şu anda dördüncü sırada.

Alınan skorlara bakıldığında Jasikevicius’un sihirli dokunuşu fark edilmeyecek gibi değil. Karnesi istikrarlı bir şekilde başarıyla dolu. Çıktığı 18 karşılaşmadan 16 maçını kazanmayı başardı. Kaybettiği 2 karşılaşma ise Kızılyıldız ve Zalgiris maçlarıydı. İki maçta tam bir hayal kırıklığı oldu. Sonraki maçlarında hızlı reaksiyon verip, kazanma alışkanlığına dönülse de  kaybedilen iki maç rahatsız etmedi değil.

Kazandığı her maç bugün Basketbol Süper Ligi’nde lider olmasını sağlarken EuroLeague’de ise dördüncü sıraya kadar yükselmesini sağladı. 19. Karşılaşmasında Fenerbahçe Beko’nun başına geçip tanışmaya bile fırsat bulmadan takımla antrenmanalara başlayıp üç gün sonra  maça çıktıkları Monako olacak. Bu kez ev sahibi Sarı lacivertli ekip değil. Fenerbahçe Beko deplasmanda Monako ile karşı karşıya gelecek. EuroLeague’de puan sıralamasında 6. Sırada yer alan Monako, Fenerbahçe Beko’yu zorlayacak. Her puan altın değerinde en kötü senaryo ise maçı uzatmalarda almak olmalı.

Fenerbahçe Beko’nun yükselişi Sarunas Jasikeviciusla başladı. Devam etmemesi halinde hayali kurulan F4 uzak görünmüyor.