Fenerbahçe de olağanüstü toplantıda alınan kararlar

Trabzonspor ve Fenerbahçe maçının ardından Fenerbahçe’nin Başkanı Ali Koç Ligden çekilme kararını ciddi bir şekilde dile getirdi Ali Koç kongre üyelerini çağırdı. Fenerbahçe kulübü, 2 Nisan'da Olağanüstü Genel Kurulunu topladı. Üye sayısının 20 bin altı olması durumunda toplantı ertelenecekti. Toplantıya yaklaşık 23 bin üye katıldı. Toplantı yeterli çoğunluğa ulaştığından bir sonraki tarihe ertelenmeden gerçekleşti. Toplantıda dört ana konu gündemdeydi.

Fenerbahçe, web sitesinden toplantıda alınan kararları şu şekilde açıkladı.

“Genel Kurulda yapılan oylama sonucu, 4 madde için Yönetim Kuruluna oybirliğiyle tam yetki verilmesi kararlaştırıldı. Oylanan maddeler şöyle:

1- Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa mücadelesine çıkmamak veya 2023 Süper Kupa maçına futbol U19 takımıyla katılmak.

2- Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamak veya önümüzdeki 2 yıl Türkiye Kupası'na U19 takımıyla katılmak.

3- Türkiye'de futbol faaliyetlerimizle ilgili verilecek kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususlarında gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek.

4- Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibarıyla UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.”

Fenerbahçe Yönetimi ligden çekilmek yerine şu an için başka reaksiyonlar alacak gibi görünüyor. UEFA ve FIFA ne kadar güvenilir? Sonuçta sızdırılan video kayıtlarında da görülüyor. Denetim yapılsa ve bunu fark etseler bile futbolun başındakilerin çözüm noktasında bir şey yapmadığı açık açık görüldü. Fenerbahçe’nin işi gerçekten çok zor görülüyor. Ortada bir haksızlık evet var. TFF’nin tepkisinin ne olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. UEFA ve FIFA çözümü gereken bu sorunları gündeme getirip müdahale etmezse ülkemiz futbolu adına çok daha kötü günler bekliyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un arasındaki gerginlikten kaynaklanan bu, bir olayda değil. Bazıları yaşanan olaylara küçük perspektiften bakıyor olabilir. Fenerbahçe için asıl önemli olan maalesef ki can güvenliği. Ayrıca geçmişe bakıldığında bu tarz olayların sadece bir kulübün başına gelmesini tesadüften ibaret olarak değerlendirmek, çok masumca düşünmek ve olayı geçiştirerek hafife almaktır.