Fenerbahçe, Fred ile güzel!

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’in 14.haftasının kapanış maçında Fenerbahçe evinde Sivasspor’u ağırladı. Sarı-lacivertliler geçen hafta alınan Nordsjealland yenilgisi sonrası bu maça gerçekten istekli ve arzulu başladı. Ali Koç ve kurmaylarının futbolcular ve teknik heyet ile yaptığı görüşmenin takımı olumlu etki ettiğini söyleyebilirim.

Sarı-lacivertliler istekli ve arzulu oyunun karşılığını 4 gollü bir galibiyetle aldı. Dusan Tadic oyun görüşü ve asistleriyle fark yarattı, Szymanski dinamizmi ve attığı golle takımın en önemli hücum silahlarından biri olduğunu gösterdi. İrfan Can Kahveci, muazzam bir gol atarak ise kalitesini gösterirken Dzeko da golcülüğünü attığı son goldeki usta vuruşuyla tekrar gösterdi.

FRED FENERBAHÇE’NİN CANDAMARI

Bu maç Fenerbahçe’nin Fred ile ne kadar iyi bir oyun oynadığını gözler önüne serdi. Brezilyalı yıldız varsa Fenerbahçe’nin oyun hızı ve pres gücü en az 2 kat artıyor. Gerçekten 6-8 numarayı bu kadar iyi oynayabilen çok az oyuncu var. Fred’in eski gücüne kavuşmasıyla Fenerbahçe ilerleyen haftalarda bu temposunu daha artırabilir.

İKİ FUTBOLCUYA AYRI PARANTEZ

Sarı-lacivertli takımda açıkçası Samet Akaydın problemi yaşanıyor. Samet’in iyi niyetinden ve çalışkanlığından zerre şüphem yok. Futbol hatalar oyunudur, bunu da kabul ediyorum ama bir futbolcu her maç hata yapamaz sevgili Samet. Fenerbahçe’de en iyiler oynar, en iyiler ise minimum seviyede hata yapar. Kusursuz olmanın bir yolunu bulman gerekiyor.

Crespo ise bir türlü istenen seviyeye gelemiyor. Çabalıyor ama eski Crespo’dan eser yok. Sezonun ilk yarısının sonuna kadar böyle devam ederse takımda kalacağını sanmıyor. Eğer Krunic transferi olursa Fenerbahçe orta sahada bambaşka bir tempo ile oynar. Bu bölgeye yapılacak transfer birebir şampiyonluk yarışını etkileyecek.

İsmail Kartal’ın maçın son kısımlarında İrfan Can’ı 8 numarada denemesi de önemli bir hareket olarak öne çıktı. İrfan bu bölge için zorda kalındığında iyi bir alternatif oluşturabilir. Nordsjealland yenilgisi sonrası İsmail Kartal’ı ne kadar eleştirdiysek bugün de galibiyetten ötürü kutluyorum.