Fenerbahçe iki branşta da iyi gidiyor

Fenerbahçe Beko, Bayern Münih galibiyetinin ardından Basketbol Ligi’nde Çağdaş Bodrumspor’la karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 93 - 92 Fenerbahçe Beko önde bitirdi.

EuroLeague’de kazanma alışkanlığı edinen Fenerbahçe’nin sonraki karşılaşması 19 Ocak’ta Zaligirs’le olacak.

Zalgiris, EuroLeague’de güncel puan durumunda 16. sırada yer alıyor. Fenerbahçe koç Šarūnas Jasikevičius’un gelişiyle galibiyet alışkanlığı kazandı. 12. sıradan beşinci sıraya kadar yükselti. EuroLeague’de puan durumu bu yıl çok değişken. Puan sıralaması göz açıp kapatıncaya kadar değişebiliyor.

Zalgiris, EuroLeague’de son beş maçında iki galibiyet ve üç mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe Beko ise şu anki sıralamadaki yerini koruyarak Final Four’a kalmayı hedefliyor. Zalgiris maçının Fenerbahçe Beko’yu zorlayacağını düşünmüyorum. Tabii Hoca’nın oyuncu seçimleri ve maç esnasındaki müdahaleleri de maçın gidişatını etkileyecek. Koç, son maçında çok oyunun içinde olmadı. Oysa EuroLeague maçlarında daha fazla oyunun içinde olmalı ve doğru değişiklikleri yapmalı. Fenerbahçe taraftarı basketbolda da başarıya aç.

Futbol da ise İsmail Kartal, Lig’e iyi başladı. Kartal kaldığı yerden devam ediyor. Fenerbahçe futbol takımı ara dönemde iyi transferler yaptı. Lig’deki yerini koruyan sarı lacivertli ekip, bu yıl Kartal’la birlikte kupa hasretine son verecek gibi görünüyor. Transfer dönemini çok hareketli geçiren Fenerbahçe’ ye transfer edilen oyuncular şimdilik taraftarı memnun etmiş görünüyor. Ali Koç çıktığı haber kanalında bu yıl tekrardan aday olmayacağını ifade etti. Başkanlık döneminde futbolda Süper Lig’de hiç şampiyon olmamasını giderayak telafi edecek gibi. En azından ara dönemde yapılan transferler bunu gösteriyor. Fenerbahçe, Türkiye Kupası beşinci turda 17 Ocak’ta Adanaspor’la karşı karşıya gelecek.