Ali Koç: Hakem Erkan Özdamar'ın çürük raporu var

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Koç, "Dün geceki maçtan sonra endişelerimiz tavan yaptı, zirve yaptı. Hakem hatası, şampiyonluk yarışındaki diğer takımlara da dezavantaj sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

Ali Koç: Hakem Erkan Özdamar'ın çürük raporu var

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Dün geceki maçtan sonra endişelerimiz tavan yaptı, zirve yaptı. Hakem hatası, şampiyonluk yarışındaki diğer takımlara da dezavantaj sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe olarak ciddi şüphelerimiz olduğunu, hoşumuza gitmeyen şeyler olduğunu belirtmiştim" diyen Koç, "TFF'nin kronik hakem sıkıntısını gidermek için samimi şekilde çalıştığını ve yeni metotlar getirdiğini, yeni testler getirdiğini, bir dönüşüm olduğunu ancak bu dönüşümün başarılı olması için MHK'nın da aynı yolda yürümesi gerektiğini söylemiştim. Sivasspor - Galatasaray maçında yaşananlar bizi de ciddi şekilde rahatsız etmiştir" dedi.

"Hakemin çürük raporu var"

"Erkan Özdamar'ın askerlikle ilgili çürük raporu var. Fiziken engeli olan biri, nasıl hakem oluyor? Dün 12 km üzerinde koştu. Bu iyi rakam."

Sivasspor'un Galatasaray karşısında iptal edilen golüyle ilgili konuşan Ali Koç, "Nizami bir gol iptal ediliyor, kimse nedenini bilmiyor. Dünkü olayı, Türk futbolunun geleceği için büyük bir fırsat olarak görüyorum. Daha 15. haftadayız, bunu düzeltecek vaktimiz var. Dünkü olaylardan ders alıp doğru adımları atarsak, bu düzelebilir" dedi. 

"Yıllar önce Aziz Yıldırım, 'Ne şikesi memleket elden gidiyor' demişti. Ben de 'Ne hakem hatası, memleket meselesi' diyorum"

"N'Koudou'yu atamadılar"

Hakemlerin haksız yere performansı ödüllendiriliyor ve bu diğer hakemlere bilinçaltında bir mesaj veriyor. Birkaç gün önce Atilla Karaoğlan, N'Koudou'yu atamıyor. Kötü bir niyet söylemiyorum, bilinçaltında atamıyor.

"İnşallah derbiye etki yapmaz"

Her derbi öncesi soru işaretleri ve kuşkular var. Bu seferki, oluş şekli açısından iyi olmadı. İnşallah derbiye hiçbir etki yapmaz. Ne kadar çok kulüp konuşursa, ne kadar çok kulüp samimi olarak değişiklik isterse ancak o zaman düzelebiliriz. İnşallah yaşananların derbi atmosferine olumsuz bir etkisi olmaz.

"Yabancı hakem talebi reddedildi"

Yabancı hakem konusu defalarca Kulüpler Birliği'nde ve TFF'de konuşuldu. Araştırmalar yapıldı. Suudi Arabistan ve Yunanistan dışında kullanan yok. TFF, yabancı hakem getirilmesinin Türk hakemlerin moralini bozacağı gerekçesiyle bu talebi reddetti.

"Ağlamayana mama yok"

Erden Timur'un aldığı cezayla alakalı benim ahkam kesmemin bir anlamı yok. Sokak tabiriyle 'Ağlamayana mama yok' diyebiliriz. İlk dönemlerde acemiydik ancak son dönemlerde yoğurt yiyişimiz değişti. Haklı olmak değil, haklı kalmak önemli. İyi niyetli olmak değil, iyi niyetli olduğuna inanılması önemli.

''Biz yanlış anlaşılır dedik''

TFF'nin ziyareti yanlış anlaşılır diye ertelediklerini dile getiren Koç, "Federasyon akademilere çok öenm veriyor. Devletle ciddi temasları var. Onun için ziyaretler yapıyorlar. Fakat iyi niyetli olmak değil, buna inanılması önemli. Bana göre şuursuz açıklamalardı. Olay yerine ilk katil değil, ligi bitirmeyiz vs. Ondan iki gün sonra ziyaretin yapılması yanlış. Bize de ziyaret yapacaklar. Hatta bize ziyareti Trabzon maçından önce yapacaklardı. Biz yanlış anlaşılır dedik. Biz bu hassasiyeti gösterdik. Ama sonuçta bu bir akademi ziyaretidir. İnşallah biz de Ocak ayının ilk haftası yapacağız" dedi.