Fenerbahçe Opet, CEV Şampiyonlar Ligi'ne veda etti! Mücadeleyi altın sette kaybetti!

Fenerbahçe Opet, CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İtalyan ekibi Vero Volley Milano'yu sahasında ağırladı. Sarı-lacivertliler, maçta rakibini 3-1 yenerken, altın sette 15-11 mağlup oldu ve yarı finale veda etti.

Fenerbahçe Opet, CEV Şampiyonlar Ligi'ne veda etti! Mücadeleyi altın sette kaybetti!

CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında, Fenerbahçe Opet ile İtalya temsilcisi Vero Volley Milano karşı karşıya geldi. Temsilcimiz Fenerbahçe Opet, karşılaşmayı altın sette kaybederek, finale adını yazdıramadı. 

Karşılaşmayı Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, F.Bahçe Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt, F.Bahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan ve F.Bahçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Danabaş tribünden takip etti.

Karşılaşmada iyi bir performans sergileyen Fenerbahçe Opet, Melissa Vargas ve Arina Fedorovtseva'nın etkili oyunuyla skor üstünlüğünü elinde bulunduran ilk sette fark bir ara 7 sayıya kadar yükseldi: 16-9. Allianz Vero Volley sayılarla devam eden sarı-lacivertliler, ilk seti 25-15 önde tamamladı ve öne geçti: 1-0.

İkinci sette Melissa Vargas'ın etkili oyunuyla iyi bir başlangıç ​​yapan Fenerbahce Opet, skoru 15-11 yaparak Allianz Vero Volley'e mola verdi. Çekişmeli bir mücadeleye sahne olan bu sette İtalyan ekibinin üst düzeyde yerleşik olarak geliştirilen ve ardından sarı-lacivertli takım müsabakadaki ilk molalarını aldı. Fedorovtseva ve Vargas'ın etkili oyununa Egonu ile karşılık veren Allianz Vero Volley, bu sette oyun dengesini artırdı: 24-24. İkinci seti 28-26 kazanan ekip skoru dengeledi: 1-1.

Üçüncü set karşılıklı sayılarla başlarken Allianz Vero Volley, hücumda file üzerinden Heyrman'ın sayılarıyla 14-13 ilerledi. Melissa Vargas'ın sayılarının yanı sıra Egonu ve Cazaute'nin hatalarıyla sarı-lacivertliler üstünlüğü ele geçirdi: 18-15. Mola alan İtalyan temsilcisi, dönüşte sayılarla yeniden maça dengesini dile getirdi: 20-20. Fetisova'nın ace'i ve Fedorovtseva'nın bloğunda ilk kez öne çıkan Fenerbahce Opet, rakibinin üst üste hata sonucu seti 25-22 üstün bitirdi ve skoru 2-1 yaptı.

Dördüncü sette Fenerbahce, 3-0'lık seriyle başladı. İki takım servislerindeki hatalar sırasında maça 8-8'lik denge geldi. Fetisova'nın servisleriyle yeniden tempo bulan sarı-lacivertliler, yeniden 3 fark yakaladı: 13-10. Egonu ile skor üreten İtalyan temsilcisi, 14-13 öne geçti sarı-lacivertliler mola aldı. Karşılıklı sayıa sahne olan bu sette Allianz Vero Volley, özellikle Egonu ile servis hataları yapınca Fenerbahçe Opet, eşitliği sağladı: 17-17. Egonu'nun profiliyle öne geçen (19-21) konuk ekibe Fedorovtseva ile üst üste bloklardan sayı bularak karşılık veren Fenerbahçe Opet, yeniden maçta beraberliği yakaladı: 22-22. Son bölümde 3. bölümde makarna topu çıkaramayan Allianz Vero Volley, Fedorovtseva'nın ace'i ile dördüncü seti 25-23 önde tamamladı ve müsabakayı 3-1 yaparak skoru altın sete götürdü.

Altın sette etkili bir başlangıç ​​yapan İtalyan ekibi, skoru 4-1'e ayarlayarak sarı-lacivertliler molayı aldı. Moladan Aslı Kalaç ve Fedorovtseva'nın etkili oyunuyla dönen sarı-lacivertliler, Vargas'ın sayısıyla 7-6 öne geçti. Altın setin son bölümünde skor üstünlüğünü eline alan Allianz Vero Volley, seti 15-11 kazanarak finale yükseldi.

SALON: Burhan Felek Voleybol

HAKEMLER: Benone Visan, Alexandros Mylonakis

FENERBAHÇE OPET: Meliha Diken, Fetisova, Drca, Fedorovtseva, Aslı Kalaç, Melissa Vargas (Gizem Örge, Ada Germen Korkmaz, Ana Cristina, Meryem Boz, Stysiak)

ALLIANZ VERO VOLEYBOL: Rettke, Orro, Sylla, Folie, Egonu, Cazaute (Pusic, Prandi, Castillo, Malual, Heyrman, Daalderop, Candi)

SETLER: 25-15, 26-28, 25-22, 25-23, 11-15

SÜRE: 123 dakika (23', 30', 26', 28', 16')