Fenerbahçe, şampiyonluk yarışına tutundu!

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’in 29.haftasında Fenerbahçe evinde Pendikspor’u konuk etti. Maçın ilk yarısını futbol açısından değerlendirmek isterdim ama ne yazık ki sahada top oynanmadı. Pendiksporlu futbolcular birçok pozisyonda yerden kalkmadı, hakemin birçok pozisyonda verdiği anlamsız faullerle top sadece 23 dakika oyunda kaldı. Bunu yazarken ben utanıyorum, umarım maçın hakemi de taktığı FIFA kokartından dolayı aynaya bakıp utanır. Maç böyle geçerken Pendikspor geliştirdiği atakta Halil Akbunar ile bulduğu golle 1-0 öne geçerek ilk yarıyı önde kapattı.

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışına tutundu! - Resim : 1

Fenerbahçe ikinci yarıya değişiklikler yaparak başladı. Sarı kartlı Jayden Oosterwolde ve Mert Müldür’ün yerine Osayi Samuel ve Djiku oyuna girdi. Fenerbahçe ikinci yarıda topa daha çok sahip olarak oyunu rakip yarı alana yıktı. Son haftalarda yükselen bir form grafiği olan Mert Hakan Yandaş, attığı nefis golle Fenerbahçe’ye beraberliği getirdi.

İRFAN CAN’IN GİRMESİ ÜÇÜNCÜ BÖLGEYE HAREKETLİLİK KATTI

Wellinton’un sorumsuzca çift sarıdan gördüğü kırmızı kart sonucu Fenerbahçe baskıyı daha da artırdı. İrfan Can’ın oyuna girmesiyle Fenerbahçe topu daha çok ileride tutmaya ve üçüncü bölgede pas bağlantılarını artırmaya başladı. Nitekim İrfan’a Ndiaye’nin çizgi üzerinde yaptığı faul, VAR uyarısıyla penaltıya döndü.

Zor anlarda sorumluluk alan Michy Batshuayi penaltıyı gole çevirerek Fenerbahçe’yi öne geçirdi. Maçın en iyilerinden olan Fred ile verkaça giren Ferdi attığı golle skoru 3-1’e getirdi. Sakatlık dönüşü İrfan Can Kahveci uzaktan attığı nefis golle skoru 4-1 olarak tayin etti.

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışına tutundu! - Resim : 2

İSMAİL KARTAL’IN ROTASYONLARI FENERBAHÇE’NİN KADERİNİ BELİRLEYECEK

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında önemli bir 3 puan elde etti. Açıkçası Galatasaray’a göre daha az dinlenen Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal’ın tercihleri şampiyonluk yarışında sarı-lacivertliler için belirleyici olacak.

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışına tutundu! - Resim : 3

TÜRK FUTBOLUNU YÖNETENLERE ÇAĞRI

Bir parantezi de Türk futbolu yönetenlere açmak gerek. Her hafta VAR’ın devreye girip girmediği kararları ve hakemlerin standardı olmayan kararlarını konuşmaktan yorulduk. Şampiyonluk yarışı ve kümede kalma mücadelesi sürerken camiaların hataya tahammülü yok. Lütfen futbolun içine dolaylı, dolaysız müdahale etmeyin. Bırakın futbolcular oynasın.