Fenerbahçe'de Nice galibiyetinin ardından düzelmesi beklenen işler, Samsunspor beraberliği ile birlikte yeniden bozuldu. Taraftarın mutlak galibiyet beklediği mücadelede 0-0 eşitlik ile sona erdi. Maç sonunda bazı futbolculara büyük tepki vardı. O isimlerden biri de Ali Koç döneminde transfer edilen yıldızdı.
47. dakikada Musaba'nın ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Mouandilmadji'nin kafa vuruşunda, top üstten auta gitti.
56. dakikada Musaba, Semedo'nun hatasının ardından kazandığı topu 45 metre sürdükten sonra ceza sahasına girer girmez şutunu çekti. Meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
59. dakikada ceza sahasında Skriniar'ın uzaklaştırmak istediği top önce rakibine sonra da kendisine çarptı. Hakem Halil Umut Meler, Skriniar'ın topa koluyla müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu saha kenarında izleyen Meler, penaltıyı iptal etti.
65. dakikada Ntcham'ın ceza sahası dışından yerden şutunda top direğe çarparak oyun alanına döndü.
70. dakikada Fred'in ceza sahası dışından şutunda top üstten auta çıktı.
88. dakikada ceza sahasındaki Polat Yaldır'ın pasında Holse'nin bekletmeden vuruşunda, kaleci Tarık Çetin gole izin vermedi.
Karşılaşma golsüz sona erdi. Tedesco, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maça çok iyi başladıklarını aktardı.
Maçın ilk 20 dakikasında tüm kontrolün kendilerinde olduğunu vurgulayan Tedesco, "İlk 20 dakikada her şeyi kontrol ediyorduk. Top bizdeydi, rakibi kontrol ediyorduk. Stadı, atmosferi, taraftarları, her şey kontrolümüz altındaydı. Fakat sonrasında yapmış olduğumuz bir top kaybı ve Samsunspor'un yakalamış olduğu ilk gol pozisyonu sonrasında takım dağıldı. Ondan sonra ilk yarıda 15 top kaybı yaptık ki bu yapmış olduğumuz top kayıpları bizim kendi kendimize yapmış olduğumuz top kayıplarıydı. Belirttiğim gibi Samsunspor'un yakalamış olduğu o pozisyondan sonra takım dağıldı ve arka arkaya toplar kaybettik, kaybettik ve kaybettik. Problem buydu. Defansif açıdan da yeterli gücümüz ve şiddetimiz yoktu. Dolayısıyla bugünkü maçtaki bir puandan mutlu olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Karşılaşmada çok fazla orta yapma ve şut çekme imkanlarının olduğunu ancak 10 saniye bekledikleri için rakibin bunu engellediğini dile getiren Tedesco, "Daha hızlı olmamız, daha çabuk olmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde maçları kazanabilirsiniz. Aslında 3. bölgede oyunu oynadık ama yetersizdi. 0-0 oynarken kötü oynarsınız ama iyi orta ve duran toplar maçı değiştirebilir. Ama dürüst olmak gerekirse bugün de yöntemler yoktu. Bugün gol atabileceğimiz hissiyatına sahip değildim. Duran toplardan da olsa herhangi bir şekilde gol atabileceğimiz hissiyatına sahip değildim. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Çünkü aslında 0-0 giden bir maçta duran toplar çok belirleyici olabilir. Bir frikik her şeyi değiştirebilir. Ama belirtmiş olduğum gibi gol atabileceğimize dair o hissiyata sahip değildim." şeklinde konuştu.
Tedesco, taraftarların maçtan sonra hayal kırıklığına uğrayıp ıslıklamalarını normal karşıladığını belirtti.
Samsunspor'un golü ve penaltısının VAR kararlarıyla iptal edilmesine değinen Tedesco, şunları kaydetti:
"Evet, dürüst olmak gerekirse bu durumda hiçbir şey görmedim. İlk pozisyonda arkamı dönmüş arkadaşlarımla konuşuyordum. Televizyonu görmedim, fotoğrafları, klipleri görmedim.
Ama genel olarak bence hakemin iyi bir performans sergilediğini düşünüyorum. Temposu iyiydi, oyunun akmasına izin verdi ve oyunu durdurduğu zamanlar doğru karardı. Eğer bugün kaybetmiş olsaydım, Samsun'u tebrik edecektim.
Çünkü hak etmişlerdi. Ama bugün bir puan aldık, şu anda kaybetmedik ve iki galibiyet sonrası, almış olduğumuz iki zorlu galibiyet sonrası bugün almış olduğumuz sonucu kabul etmek benim için zor. Çünkü belirtmiş olduğum gibi iki tane üst üste zor galibiyet almıştık ve modumuz iyiydi, iyi bir akıştaydık, öz güvenimiz iyiydi. Ama bugün maçın ilk 20 dakikasından sonra bunu kaybettik. Dolayısıyla bugünkü maçta galibiyeti hak ettiğimizi düşünmüyorum."
EN NESRI'YE TEPKİ BÜYÜK
Fenerbahçe'ye Ali Koç döneminde transfer edilen En Nesyri ise maç içerisindeki hareketleriyle taraftarı saç baş yoldurdu. İleride etkisiz bir görüntü çizen yıldız oyuncu, umursamaz hareketlerinin yanı sıra bulduğu tek pozisyonda cılız bir vuruş yaparak takımın öne geçme şansını engelledi.
SADETTİN SARAN'A "GÖNDER" BASKISI
Maç sonunda Saran'a ise En Nesyri ile ilgili "Gönder" baskısı oluştu. Sarı lacivertli taraftarlar, oyuncuyu ligin ikinci yarısında takımda görmek istemediklerini ilettiler. Hatırlanacağı üzere Koç döneminde En Nesyri için Arabistan'dan 35 milyon euro bandında teklifler geldiğine yönelik haberler çıkıyordu.