İsmail Kartal'dan Kerem ve Babel itirafı!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Onlar hızlı hücum yapacaklardı. Kerem Aktürkoğlu ve Ryan Babel'e de önlem aldık" dedi.

İsmail Kartal'dan Kerem ve Babel itirafı!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 2-0 kazandıkları Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu. 

İsmail Kartal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Kendi işimizi yapmaya çalışıyoruz"

"Bu maça çok iyi hazırlandık. Bu maçın önemini ve anlamını anlattım. 'Kendi işimizi yapalım' dedim ve sahada bunu yaptık. Rakip kim olursa olsun, kendi oyunumuzu oynamaya çalışıyoruz. Oyunda da sakin kaldık ve beklemesini bildik. Zaman zaman iyi baskı yaptık."

"Kerem Aktürkoğlu ve Ryan Babel'e de önlem aldık"

"Galatasaray'ın Barcelona maçı dahil 7-8 maçını analiz ettik. Çok fazla pozisyon vermedik. Onlar hızlı hücum yapacaklardı, böyle de oldu. Kerem Aktürkoğlu ve Ryan Babel'e de önlem aldık."

"Taraftarlarımızı mahcup etmeyeceğiz"

"Bugün burada bizi destekleyen büyük Fenerbahçe taraftarına bu galibiyeti armağan ediyorum. Onlar bize, bu oyunculara güvensinler, biz de onları mahcup etmeyeceğiz."

"Daha erken gelseydiniz, daha farklı mı olurdu?" sorusuna karşın  başarılı teknik adam şunları kaydetti:

"Oyuncularımızla bütünlük sağladık"

"Benden önce, benden sonra, kimseyle yarışmak gibi bir düşüncem yok. Başkanımız, yöneticilerimiz, taraftarlarımız artık bize güveniyorlar. Ligi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Oyuncularımızla bütünlük sağladık"

“Kim hak ediyorsa o oynuyor”

“Öncelikle çok mutluyum. Oyuncularımın hepsiyle gerçekten aramızda güzel bir bağ ve iletişim var. Hepimiz birbirimize çok saygı duyuyoruz. Ben onlara, onlar da bana saygı duyuyor. Burada uzun yıllar oynadığımı biliyorlar. Kim hak ediyorsa onu oynatmaya çalışıyoruz. Adaletli ve net bir insanım. Hepsiyle her konuyu net şekilde konuşabiliyorum. Onlar da buna saygı gösteriyorlar. Böyle bir saygı olunca başarı da geliyor. Taraftarın desteğine gelirsek, onlara İsmail Kartal olarak teşekkür ediyorum. Kendi evimde, kendi yuvamda gösterdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah sezon sonuna kadar bu futbolu devam ettirip onları mutlu etmek istiyoruz” 

“Bazı oyunculardan vazgeçmemem gerekiyordu”

“Göreve geldiğimizde mental, fizik ve oyun disiplinini düzelteceğimi söylemiştim. Bu kolay olmuyor. Başka bir sistemden yeni sisteme geçtik. Bazı oyuncularımız sakat, kimisi Covid-19’a yakalanıyor. Planlarınız ertesi gün değişiyordu. İstediğimiz oyun şablonunu oturtmaya çalıştık. Kısa bir dönem oldu Antalya’da çalıştığımız. Elimizdeki oyuncularla ne istediğimi onlara anlattım ve bir şeyler oturmaya başladı. Bizim takıma ne yapmamız gerektiğini tespit ettik. Bazı oyuncuları yan yana yapıştırmam gerekiyordu. Birlikte hareket etmeye çalışan oyuncu grubundan yanayım ben. Sonuçlar da iyi gelmeye başlayınca bazı şeyleri elimizde tutabilmemiz için bazı oyunculardan vazgeçmemem gerekiyordu. Bu isimler de her hafta üzerine koyarak gidince, takım arkadaşları da saygı duymaya başladı. Giren, çıkan fark etmiyor. Çıkanın yerine başka oyuncuyu soktuğumuzda da planın yürümesi önemli. Bunları sağladık. Başarı zaten, takım içinde adalet, saygı, inanç varsa geliyor. Bunu başarmış olduk biz de.”