Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamıştı! Sonu kötü oldu... Yıldız futbolcu karıştığı olayla hayatını bitirdi

Futbolculuk kariyerinde birçok takımda forma giyen Sezer Öztürk, kariyerinde çok farklı bir noktada olması beklenen futbolculardandı. Beşiktaş ve Fenerbahçe forması giyen futbolcu, hayatında aldığı kararlar ve karıştığı bir silahlı kavga olayıyla hayatını bambaşka noktaya getirdi. İşte Sezer Öztürk'ün hayat hikâyesi..

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamıştı! Sonu kötü oldu... Yıldız futbolcu karıştığı olayla hayatını bitirdi

Türk futbolunda çok yetenekli olarak gösterilen bazı futbolcular, beklenen patlamayı yapamadı. Özellikle bu isimlerden biri de orta saha oyuncusu Sezer Öztürk. Almanya'da Karslı bir işçi ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen Sezer Öztürk, burada üçüncü nesil Türk olarak Türklerin yoğun yaşadığı bir kasaba olan Velbert'te büyüdü.

FUTBOLA TÜRK KULÜBÜNDE BAŞLADI

Çocuk yaşta burada Türkler tarafından kurulmuş Türkgücü Velbert altyapısında futbola başladı. Büyük kabiliyeti hemen fark edildi ve sırasıyla SSVg Velbert, TVD Velbert ve Rot-Weiss Essen'in altyapılarına transfer oldu. 

LEVERKUSEN'İN ALTYAPISINA GEÇTİ

Rot-Weiss Essen'de futbol oynarken henüz 11 yaşındayken Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin güçlü ekiplerinden Bayer 04 Leverkusen'in dikkatini çekti ve 1996'da kulübün altyapısına geçti.

Leverkusen, 2002-03 sezonunda U-19 takımı ile birlikte Almanya ikincisi olurken Öztürk final maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Sonraki sezon Bayer Leverkusen ile profesyonel sözleşme imzaladı ve dördüncü ligde mücadele eden ve Bayer Leverkusen'in ikinci takımı olan Bayer 04 Leverkusen'de düzenli olarak oynamaya başladı. Kariyerinin ilk maçında takımı, SW Essen'e 2-1 yenilse de Öztürk, kariyerinin ilk golünü attı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamıştı! Sonu kötü oldu... Yıldız futbolcu karıştığı olayla hayatını bitirdi - Resim : 1

PROFESYONELLE GEÇİŞ

Öztürk, 2003-04 sezonunda A takıma yükseldı. Burada fazla forma şansı bulamadı. 23 Ekim 2004'te 1. FC Kaiserslautern karşısında 77. dakikada Jermaine Jones yerine oyuna dahil olup ilk Bundesliga maçına çıktı. O sezon 7 lig karşılaşmasına çıkabildi. Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil edilip, zaman zaman ilk 18'e alınsa da forma şansı bulamadı. İkinci takımda ise 22 maçta 13 gol atarak, lig birincisi olarak üçüncü lig olan Regionalliga'ya çıkmalarında büyük katkıda bulundu.

KİRALIK OLARAK BELÇİKA'NIN YOLUNU TUTTU

2005-2006 sezonun Ocak transfer döneminde Belçika'nın Beerschot AC takimina kiralik giden Sezer, burada oynadığı 8 maçta 1 gol kaydetti.

Bayer Leverkusen'de bekleneni veremeyince, 1. FC Nürnberg takımına transfer oldu ve burada 1 sezon kaldı fakat sadece iki müsabakada oynama fırsatı buldu.

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE ROTA KIRDI

Almanya'da oynama fırsatı bulamayacağını anlayan Sezer, şansını Türkiye'de denemeye karar verdi ve neticesinde Manisaspor'a transfer oldu. Manisaspor'da genç yaşına rağmen takımda çabuk yer buldu ve düzenli olarak oynamaya başladı. Manisaspor'daki ilk iki sezonunu Süper Lig'de oynasa da üçüncü sezonunu 1. Lig'de geçirdi. Burada Sezer, takımı sırtlayan oyuncu oldu ve 31 1. Lig müsabakasında 14 gol kaydederek takımının en golcü futbolcusu olma başarısını gösterdi. Bunun yanında birçok asist vererek dikkat çekti ve Manisaspor'un ligi lider bitirip Süper Lig'e yükselmesine büyük katkıda bulundu.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamıştı! Sonu kötü oldu... Yıldız futbolcu karıştığı olayla hayatını bitirdi - Resim : 2

ESKİŞEHİRSPOR DÖNÜM NOKTASI OLDU

2009-10 sezonun ilk devresini Manisaspor'da oynadı ve sezonun ara transfer döneminde Turkcell Süper Lig'in başarılı takımlarından Eskişehirspor'a 850.000 Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu ve 31 Mayıs 2012 tarihine kadar geçerli olan 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Burada gösterdiği başarılı performans sayesinde Türkiye A millî takımına seçilmeyı başardı.

FENERBAHÇE'NİN YOLUNU TUTTU

1.5 yıllık Eskişehirspor macerasından sonra 2011-2012 sezonunda 2 milyon 750 bin € + Abdülkadir Kayalı karşılığında 5 yıllık sözleşme imzalayarak Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sezer Fenerbahçe'de sakatlıklardan kurtulamadığı için tam performans gösterememistir. Sezer 2012-2013 sezonunda Bursaspor ile oynanan maçta son 5 dakika oyuna girmiştir ve bu sezon ilk kez forma şansı bulmuştur.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamıştı! Sonu kötü oldu... Yıldız futbolcu karıştığı olayla hayatını bitirdi - Resim : 3

BEŞİKTAŞ'A GEÇTİ

Beşiktaş, Sezer Öztürk'ün transferi için Fenerbahçe'ye 1 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli ödemiş, Sezer 3 yıllık sözleşmeye imza atmıştır. 10 Ekim 2013 tarihinde, Hajduk Split ile oynanan hazırlık maçından sonra İbrahim Toraman ile yaptığı kavgadan sonra sınırsız olarak kadro dışı bırakıldı. 

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamıştı! Sonu kötü oldu... Yıldız futbolcu karıştığı olayla hayatını bitirdi - Resim : 4

KİRALIK OLARAK BAŞAKŞEHİR'E GİTTİ

2014-15 sezonunda da tıpkı Gökhan Süzen, İbrahim Toraman ve Michael Eneramo gibi kadroda düşünülmeyen Sezer, 2014-15 transfer döneminin son gününde 1 Eylül'de Eneramo'nun bedelsiz transfer olduğu ve eski hocası Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı İstanbul Başakşehir'e kiralanmıştır. Aynı zamanda oyuncunun maaşının bir kısmının kulüp tarafından ödeneceği de ifade edilmiştir. Oyuncu bu takım ile 10 resmi maça çıkıp 2 gol attıktan sonra beklediği şansı bulamadığı gerekçesiyle takımdan ayrılma kararı aldı.

ESKİŞEHİRSPOR'A DÖNDÜ

Sezer Öztürk, 2014-15 devre arasında ise eski takımı Eskişehirspor'a kiralanmış ve ilk maçına Kupa'da Diyarbakır BŞB karşısında 4 Şubat 2015 günü çıkmıştır. Öztürk, Beşiktaş'a döndükten sonra 8 Ekim 2015 tarihinde futbolu bırakmıştı.

AMATÖR BOKSLA UĞRAŞTI

Daha sonra Almanya'da amatör olarak boks yapmaya başlayan Sezer, görüntüsüyle herkesi şaşırtmıştı.

CİNAYETE KARIŞTI

Bir süre gözlerden uzak bir yaşam süren Sezer'in 19 Eylül 2021'de Şile'de ortaya çıktı. Öztürk, seyirciler tarafından kapatılan bir yolu geçmeye çalışırken tartışma kavgaya dönüştü. Silahların kullanıldığı olayda Halil İbrahim Scholten(24) öldü, 4 kişi yaralandı. Olay yeri cep telefonu kameraları ve güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Öztürk' firari durumda bulunduğundan 27 Eylül 2021 tarihinde Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkardı. 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ 

Olaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘kasten öldürme' ve ‘kasten yaralama' suçlarından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan firari şüpheli Sezer Öztürk, Artvin Hopa'dan Gürcistan'a gitmek üzere bindiği kamyonetin arkasında yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

MAHKEME SÜRECİ

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Sezer Öztürk ile Ömer Genç katıldı. Tutuksuz sanık Duran Genç duruşmaya katılmazken sanık vekilleri hazır bulundu.

Mütalaaya karşı söz alan tutuklu sanık Özer, mütalaada "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan ceza istendiğini belirterek buna katılmadığını söyledi.

Özer, kendisinin tahrik altında olmadığını, ailesinin yanında saldırıya uğradığını, öldürülmeye çalışıldığı için kendisini savunduğunu öne sürdü.

Tutuklu sanık Öztürk, geçmişte sporcuyken daha sonra iş insanı olduğunu ifade ederek, "Ailemle hayvanat bahçesine gittiğim gün böyle bir şey yapmaya hakkınız var mı? Basit bir yol isteme konusu nerelere geldi." şeklinde konuştu.

Diğer tutuklu sanık Ömer Genç de bilerek ya da isteyerek kimseye zarar vermediğini savunarak "Bana ilk vurduklarında yere düştüm. Oradan kurtulmak için bıçağı alıp rastgele salladım. Kimi yaraladığımı görmedim bile. Ben kendimi, ailemi ve Sezer Bey'in ailesini korumak için yaptım." dedi.

Son sözü sorulan Sezer Öztürk, "Son cümlemin şu olmasını istiyorum; haklı olmak için illa ölmek gerekmiyor. Sonuç buralara geldiği için pişmanım ama kesinlikle kendi canımı ve ailemin canını koruduğum için pişman değilim." şeklinde konuştu.

Sanık Ömer Genç ise suçsuz olduğunu söyleyerek beraatini ve tahliyesini istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Sezer Öztürk'ü "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Öztürk'ün, "haksız tahrik altında olası kastla yaralama" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' suçlarından toplam 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmeden heyet, bu suçlardan hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Heyet, sanığın "silahla tehdit" suçundan ise beraatine hükmetti.

Ömer Genç'i "tahrik altında kasten öldürmeye yardım" suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran heyet, sanığın bu suçtan cezaevinde geçirdiği süreyi gözeterek tahliyesine karar verdi.

Heyet, Genç'in üzerine atılı 5 suçtan toplam 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Tutuksuz sanık Duran Genç ise Sezer Öztürk'e yönelik "kasten yaralama" suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, bu suçtan hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.