Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa'da yoluna devam ediyor

Son zamanlarda ülkemizde spor anlamında iyi olayları konuşmak artık zorlaştı. Ankaragücü - Rizespor maçında Halil Umut Meler’e Faruk Koca’nın saldırması ve sonrasında ligin ertelenmesi… Hakemlerin bu kadar tartışma konusu olurken çözümü için hiç bir çaba sarf edilmemesi ve olayların bu noktaya gelmesi de ayrıca tartışma konusu. Hakemlerin açıklama yaparken “Mesleklerine olan saygılarından konuşmadıklarını dile getirdiler.” Bence ortada bir sorun varsa her hafta hakem kararları ve alınan kararla ilgili kamuoyunu aydınlatmak adına açıklama yapılması gerekiyorsa, yapılmalıydı. Hakemler çok sessiz kaldı. Herkes hakemlerin konuşmasını beklerken onlar susmayı tercih etti. Kendilerini ifade etselerdi eğer bugün Halil Umut Meler’in başına bu olay gelmezdi.

Hakem problemi ülkemiz adına bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bu olay Avrupa basınına da yansıdı. Halil Umut Meler FİFA kokartlı hakem olması nedeniyle Süper Lig’e yansıması olabilir.

Ülkemizde futbolu konuşmanın zor olduğu günlerde kulüplerimiz Avrupa’da mücadelelerine devam ediyor.

GALATASARAY

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Galatasaray gruptan çıkabilmek için son maçına çıktı. Cimbom deplasmanda Kopenhag ile kozlarını paylaştı. Mücadele 1 -0 Kopenhag’ın galibiyetiyle sonuçlandı. Galatasaray puan durumunda Kopenhag’la aynı puana sahipti. Maçı kazansaydı gruptan çıkma şansı olacaktı. Ancak 1-0 yenildiği için UEFA Avrupa Ligi’nden devam edecek. Avrupa’da yoluna devam eden Galatasaray daha dikkatli oyun oynayıp galibiyet alması gerekiyor.

FENERBAHÇE

Fenerbahçe Avrupa’daki son maçında unutulmayacak bir yenilgi aldı. Ardından şok etkisiyle ayağa kalktı ve kendine gelmesini bildi. Son maçı Fenerbahçe’nin lehineydi. H grubunda 1 puanla 4. Sırada yer alan Spartak Trnava ile kendi evinde oynadı. Aynı puanda olduğu rakibi Ludogorets ve 1 puan fazlasıyla F grubunun lideri Nordsjaelland kozlarını paylaştı. Fenerbahçe Spartak Tranva maçını 4-0 kazandı. Averaj farkıyla grubu lider bitirdi. Fenerbahçe için şu an itibariyle işler iyi gidiyor.

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş ise Avrupa Konferans Ligi’ndeki son maçında Lugano ile karşı karşıya geldi. Lugano’yu kendi evinde 2-0 mağlup etmeyi başardı. Ama bu başarı önceki yenilgilerinin önüne geçemedi. Son maçını kazansa da 4 puanla grubu 3. bitirdi ve Avrupa hikayesi bu maçla birlikte bitti.

FENERBAHÇE BEKO

Basketbol da Euroleague temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun Dimitris İtudis’le yolları ayrıldı. Fenerbahçe Beko’nun yeni koçu Saras Jasikevicius olduğu açıklandı. Fenerbahçe Beko 2025-26 sezonunun sonuna dek Jasikevicius anlaşma sağlandı.

Fenerbahçe Beko, Real Madrid galibiyetinin ardından sarı lacivertli taraftarın sevinci kısa sürdü. Real Madrid maçından sonra skorlar şöyle:

Beşiktaş 68

Fenerbahçe 64

       ------- 

Baskonya 80

Fenerbahçe 79

       ------ 

Barcelona 89

Fenerbahçe 81

        ------- 

Anadolu Efes 81

Fenerbahçe 80

Son atışlarda kaçırması ve iyi savunma yapamaması tartışıldı. Fenerbahçe Beko için sezon yeniden başladı. Yeni koçuyla ilk çıkacakları maç Monako’yla olacak.