Fenerbahçe yeni transferini açıkladı! Yıldız futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalandı

Fenerbahçe, Udinese takımdan transfer ettiği Brezilyalı stoper Rodrigo Becao ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Sarı lacivertli kulüp, KAP bildiriminde futbolcunun bonservisi için 8 milyon 312 bin 500 avro ödeneceğini duyurdu.

Fenerbahçe yeni transferini açıkladı! Yıldız futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalandı

Fenerbahçe, Udinese takımından Becao’nun transferinde mutlu sona ulaştı. Gece saatlerinde İstanbul’a gelen 27 yaşındaki futbolcu sağlık kontrollerinin ardından resmi imzayı attı. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre Brezilyalı futbolcu 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kulübümüz, Rodrigo Becao’nun transferi için kulübü Udinese Calcio ve oyuncu ile anlaşma sağlamıştır. Brezilyalı stoper Rodrigo Becao, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde kendisini 5 yıllığına sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.”

BONSERVİS BEDELİ BELLİ OLDU

Öte yandan transferin detaylarına ilişkin olan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde futbolcunun bonservisi için 8 milyon 312 bin 500 avro ödeneceği belirtildi.

KAP bildiriminde şu ifadeler yer aldı:

“Profesyonel futbolcu Rodrigo Nascimento França (Becao)'nın transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Udinese Calcio kulübüne toplam transfer bedeli olan 8.312.500 Avro 3 sene içerisinde 5 eşit taksitle ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri taraflarca yarı yarıya paylaşılacaktır. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.”

BECAO'NUN PERFORMANSI

Transfermarkt’a göre değeri 10 milyon euro olarak gösterilen 27 yaşındaki Becao, geçen sezon Udinese formasıyla çıktığı 28 maçta 2 gol attı, 1 asist yaptı.