Fenerbahçe'de iki önemli karar açıklandı

Fenerbahçe'nin gündeminde statlarının adının değiştirilmesi vardı. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nun Fenerbahçe Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantısı’nda görüşüldü. 

Ali Koç, kurulda yaptığı açıklamada taraftar ve Saraçoğlu ailesiyle bu durumu istişare ettiğini belirtti. Kurulda Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nun, Fenerbahçe Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi için yönetime oy birliğiyle yetki verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gerekli izinler alındıktan sonra Kadıköy'deki Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nun adı Fenerbahçe Atatürk Stadyumu olacak. 

Stadyum isim değişikliğinin düğmeye basılmasının ardından diğer önemli sürpriz olay taraftarın dile getirdiği Eda Erdem'in heykelinin dikilmesi oldu.

YOĞURTÇU PARKINDA EDA ERDEM HEYKELİ

Ali Koç, Eda Erdem’in heykelinin dikileceğini Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu’nda açıkladı. 

Koç, "Dün Yönetim Kurulu toplantısı yaptık. Güzel bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Alex, Lefter, Can Bartu ve Eda Erdem'in heykeli olacak. Kendisi de bilmiyor, şu an itibariyle öğrenmiş oldu” ifadelerini kullanarak Eda Erdem’in heykelinin yapılacağını açıkladı. 

Eda Erdem 2008 yılında Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye transfer oldu. 14 sezon Fenerbahçe formasını terleten Erdem, Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı ile Milli Voleybol takımımızın kaptanı. Kariyeri boyunca birçok şampiyonluk ve bireysel ödüller aldı. Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından son 10 yılın en iyi voleybolcu listesine 2021 yılında adını yazdırdı. 

Efsane kaptan diğer efsanelerin yanında kendine yer bulacak. Karakteriyle birçok küçük kızın idolü olan Eda Erdem tarihe adını yazdırırken aynı zamanda da Yoğurtçu Parkı’nda vücut bulacak. 

Toplantıda dikkat çeken diğer kişi ise Vefa Küçük oldu. Zaman zaman samimi yorumlarıyla toplantıya renk kattı.