Fenerbahçe'den sürpriz hamle

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir takım kurmak için şimdiden düğmeye basan sarı-lacivertli yönetim ve teknik heyet, hem kaliteleri hem de liderlik özellikleriyle takdir toplayan üç ismi kadroda tutmayı planlıyor.  Bu bağlamda sarı lacivertliler, 3 futbolcusunun sözleşmesini uzatmayı düşünüyor

Fenerbahçe'den sürpriz hamle

Fenerbahçe’de gelecek sezonun kadro çalışmaları şimdiden başladı. Şampiyonluğa oynayacak bir kadroya sahip olmak isteyen sarı-lacivertliler, dış transfer hamleleri kadar iç transfere de önem veriyor.

İç transferde 3 isim öne çıkıyor. Başkan Ali Koç başta olmak üzere teknik heyetin de üzerinde durduğu isimler; Martin Skrtel, Mathieu Valbuena ve Roberto Soldado için hamlelerin yakın zamanda gelmesi bekleniyor.

Bu 3 futbolcunun takımda kalmasına sıcak bakan yönetim ve teknik heyet iç transferde çalışmalara buradan başlayacak. İşte 3 isim hakkındaki düşünceler ve çalışmalar:

Martin Skrtel:

Üç sezondur Fenerbahçe forması giyen Skrtel’in kalması çok isteniyor. Maddi imkanlar çerçevesinde şampiyonluk yarışı verebilecek bir kadro oluşturmak isteyen sarı-lacivertli yönetim ve teknik heyet, Slovak yıldızı bırakmayı düşünmüyor. Tecrübesi, kalitesi ve ismiyle ağırlığı olan 34 yaşındaki oyuncu kötü giden sezonda takımın iyilerinden oldu.

Mathieu Valbuena:

Geçen sezondan beri mücadelesi ve çalışkanlığıyla takdir toplayan Valbuena, yedek kalsa da hiç küsmedi. Her zor anda takıma kurtarıcı gibi yardım eden Fransız yıldızın gelecek sezon da takıma yararlı olacağı öngörülüyor. Geçen hafta ‘otomatik uzatma’ maddesinden vazgeçen Valbuena her türlü görüşmeye hazır bulunuyor.

Roberto Soldado:

İspanyol forvet de Valbuena gibi fedakârlığa hazır. Sezon başında sözleşmesindeki ‘otomatik uzar’ maddesine takılmadan işini yaptı. Phillip Cocu ve Erwin Koeman dönemlerinde ligde ve Avrupa’da oynatılmamasına rağmen küsmeyen tecrübeli golcü, sezonun ikinci yarısındaki skor katkısı ve liderliğiyle takdir topladı. Soldado her türlü sözleşme görüşmesine de kapısını açtı.

Takdir gördüler

Martin Skrtel, Roberto Soldado ve Mathieu Valbuena, Başkan Ali Koç başta olmak üzere yönetim ve teknik heyet kanadında da takdir gören isimler.

Profesyonellikleri, liderlikleri ve kötü giden sezonda ayakta kalan isimler olmaları nedeniyle gelecek yıl da faydalı olacakları belirtiliyor. Bu oyuncuların takıma liderlik yapacakları da düşünülüyor. Bu nedenle 3 ismin zaman zaman kaptanlık da yaparak takıma sahip çıkabileceği aktarılıyor.

Soğru tercih

Sarı-lacivertlilerde sözleşme görüşmeleri yapacak olan Mathieu Valbuena, Martin Skrtel ve Roberto Soldado kulüplerini çok seviyor. Hem taraftarı hem de camiayı yakın gören bu 3 futbolcu kalmak istiyor. Mevcut şartlarda hem yaşları hem de konumları nedeniyle 3 isim de Fenerbahçe’nin doğru tercih olacağını düşünüyor. Artık kulübe alışan ve adapte olan Valbuena, Skrtel ve Soldado kariyerlerinin sonuna yaklaşırken bir şampiyonluk da kazanmak istiyor.