Fenerbahçe'nin Avrupa yolculuğu İstanbul’da belli olacak

Fenerbahçe Uefa Konferans Ligi’nde Olympiakos ile eşleşmişti. Yarı final mücadelesinde ilk maç için yüzü gülen taraf Olympiakos oldu. Fenerbahçe geriden gelerek 3 -0’dan 3-2’ye getirmeyi başardı.

Fenerbahçe deplasmanda Olympiakos’a karşı ilk yarıda iyi mücadele edemedi. İlk yarıda Olympiakos maçı 2-0 önde tamamladı. Fenerbahçe ikinci yarıda üçüncü golü yedi. İsmail Kartal oyuncu değişikliği yaparak Fred’i aldı.

Fred’in oyuna girişiyle maç şekil değiştirdi. Tam altı dakika sonra Fenerbahçe penaltı kazandı. Tadic penaltı atışını gole çevirdi. 74. Dakika da ise İrfan Can Kahveci ağları havalandırarak skoru 3-2 yaptı. Maç 3-2 tamamlandı.

Maçın kaderi İstanbul’da belli olacak. İsmail Kartal bu maçın analizlerini iyi yapıp İstanbul’daki maçı kazanması gerekiyor. Özellikle bu dönemde Avrupa’da mücadele eden tek Türk takımıyken, en çok ihtiyacı olan galibiyetlerden biri… Maçın 3-0’dan 3-2’ye gelmesi büyük bir şans. İstanbul’da oynanacak maça Fenerbahçe ve İsmail Kartal hazır olmalı. Zamanında “Evimizde kazandık.” Gibisinden ukalaca açıklama yapan kişilere karşı Fenerbahçe galibiyet alarak yanıt vermelidir.

Süper Lig’de ise ipin ucunun kaçtığını görmemek mümkün değil. Var’da yabancı hakem uygulanacak. Benim yakaladığım dönemde 6 yıldır gündemde olan ve konuşulan yabancı hakem kararları, sonunda hayata geçti. Lig sonuna kadar yabancı hakem uygulaması devam edecek.