Fenerbahçe'nin basketbolda yüzü gülerken futbolda kötü zeminle uğraşıyor

ING Türkiye Basketbol Kupası’nda Fenerbahçe Beko şampiyon oldu.

Finale kalan tanıdık iki isim Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko karşı karşıya geldi. Mücadele ilk çeyrekte dengeli başladı. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko başa baş mücadele etti.

Fenerbahçe'nin basketbolda yüzü gülerken futbolda kötü zeminle uğraşıyor - Resim : 1

İlk yarıya kadar dengeli oynanan maçta, Fenerbahçe Beko farkı giderek açtı. Fark çift hanelere kadar çıktı. Anadolu Efes, Sarı Lacivertli ekibi geriden takip etmeye başladı. Fenerbahçe Beko’ya yetişmeye çalışsa da çabaları sonuçsuz kaldı. Fenerbahçe Beko 80 - 67 sayıyla Anadolu Efes’i mağlup etti. Kupa Kadıköy’e gitti. Fenerbahçe Beko'nun basketbolda yüzü gülerken futbolda da mücadelesini asla bırakmıyor.

Fenerbahçe'nin basketbolda yüzü gülerken futbolda kötü zeminle uğraşıyor - Resim : 2

Fenerbahçe’nin deplasmanda oynadığı maçta en çok konuşulan Rizespor’un kötü sahasıydı.

Süper Lig seviyesinden bahsedip berbat bir sahada milyonluk oyuncuları oynatmak hiçbir kulübe yakışmaz. Maçın kaderini etkileyecek problemler kontrol edilmeli, bununla ilgili zorunluluk getirilmelidir. Sahasına bakım yapmayan kulüplere caydırıcı cezalar verilmelidir.

Fenerbahçe'nin basketbolda yüzü gülerken futbolda kötü zeminle uğraşıyor - Resim : 3

Sporcuların sağlığını yakından ilgilendiren zemin problemi, gün geçtikçe daha da kötü bir hal almaya başladı.

Saha problemini en sesli şekilde dile getiren kulüp Fenerbahçe!

Maç esnasında da görüldüğü üzere oyuncular futbol oynamakta zorluk yaşadı. Çamurun içinde oynadı. Futbol dün keşfedilmedi.

Fenerbahçe'nin basketbolda yüzü gülerken futbolda kötü zeminle uğraşıyor - Resim : 4

Sahasına bakım yapmayan kulüp puan kaybetmeli ya da ciddi oranda para cezası verilmelidir. Şampiyonluk yarışında iki kulüp rekabeti en üst seviyede yaşarken, kötü sahada oynamak diğer ülkelerin alt liglerinde bile ülkemizde olduğu kadar problem yaşanmıyor.  Hal böyleyken sahasına önem vermeyen kulüpler gitsin halı sahada top oynasınlar! Burası Süper Lig!

Fenerbahçe'nin basketbolda yüzü gülerken futbolda kötü zeminle uğraşıyor - Resim : 5

Her problemi sesli şekilde dile getirmek Fenerbahçe’nin görevi değil. Asıl yetkililer bu işe el atmalı ve problemler kökünden çözülmeli. Aksi halde ülkemiz Süper Lig'de hedeflediği ilk beş ülke arasına asla giremez. Daha da geriye gider ve bugünleri arar durumda oluruz.