Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü kalecisi intihar etmişti! Ona gol atan yıldız isimden çıldırtan sözler! Duyan çok sinirlendi

Brezilya ekibi Athletico Paranaense’de forma giyen Şilili futbolcu Arturo Vidal, depresyona girdiği için intihar eden Fenerbahçe’nin eski kalecisi Robert Enke'ye attığı gol için , "Bu, Bayer Leverkusen'le Avrupa'da attığım ilk goldü. Hey, o kaleci daha sonra depresyona girdi ve kendini öldürdü” ifadelerini kullanarak tepki çekti.

Kariyerinde Barcelona, Inter ve Juventus gibi dev takımların formasını giyen şimdilerde Brezilya ekibi Athletico Paranaense’de forma giyen Şilili futbolcu Arturo Vidal, sosyal medya uygulaması Twitch, yayınında skandal sözler sarf etti.

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü kalecisi intihar etmişti! Ona gol atan yıldız isimden çıldırtan sözler! Duyan çok sinirlendi - Resim : 1

ÇİRKİN SÖZLER

Bayer Leverkusen’de forma giyerken 23 Eylül 2007'de Hannover 96'ya karşı attığı golü yorumlayan Şilili futbolcu söz konusu golü göstererek "Bu, Bayer Leverkusen'le Avrupa'da attığım ilk goldü. Hey, o kaleci daha sonra depresyona girdi ve kendini öldürdü " dedi.

Vidal’ın videoda bahsettiği isim bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Alman kaleci Robert Enke’ydi.

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü kalecisi intihar etmişti! Ona gol atan yıldız isimden çıldırtan sözler! Duyan çok sinirlendi - Resim : 2

ROBERT ENKE’NİN FENERBAHÇE KARİYERİ

2003 yılında Frank Rijkaard, Barcelona'nın başına geçti. Yeni yönetim ve teknik adamın yaptığı transferlerin içinde ise Fenerbahçe kalecisi Rüştü Reçber vardı. Rüştü'nün gelişiyle Enke, takımın dördüncü kalecisi durumuna düştü. Fenerbahçe de boşalan kalesini Enke ile doldurmaya karar verdi. 30 Temmuz 2003'te Fenerbahçe, Enke'yi 1 yıllığına kiraladı. 2 Ağustos'te Kocaelispor karşısında oynanan ve 0-0 biten hazırlık maçında Fenerbahçe kalesini korudu.

10 Ağustos 2003'te Süper Lig ilk maçında Fenerbahçe kendi sahasında İstanbulspor ile mücadele etti. Bu maç Enke'nin ilk ve son Süper Lig maçı oldu. Fenerbahçe, maçı 3-0 kaybetti. Yenilginin faturası ise Enke'ye kesildi. Sonraki hafta Trabzonspor maçının kadrosuna alınmadığı açıklanan kalecinin sözleşmesinin 12 Ağustos 2003'te feshedildiği açıklandı. Süper Lig'de en az oynayan yabancı oyuncu olarak sarı-lacivertli kulübün tarihine geçen Enke'nin Fenerbahçe macerası yalnızca 13 gün sürmüştü.

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü kalecisi intihar etmişti! Ona gol atan yıldız isimden çıldırtan sözler! Duyan çok sinirlendi - Resim : 3

ROBERT ENKE’NİN ÖLÜMÜ

10 Kasım 2009'da, 32 yaşındaki Robert Enke, Neustadt am Rübenberge'ye bağlı Eilvese'de, Bremen'den Hannover'e giden bir trenin önüne atlayarak intihar etmiştir. Polis, Enke'nin bıraktığı bir intihar notu buldu ancak detaylarını paylaşmadı. Eşi Teresa, kocasının altı yıldan beri depresyonda olduğunu ve bir psikiyatristten destek aldığını açıkladı. 2006'da kızı Lara'nın ölümünden sonra problemleri daha da artmıştı.

Olayın duyulmasından kısa süre sonra Hannover 96 taraftarları çiçekler ve mumlar ile AWD-Arena'ya gelip bir taziye defteri hazırladı. Eski kulübü Barcelona, o gece oynayacağı maçtan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve o haftasonu oynanan birçok uluslararası maçta da saygı duruşunda bulunuldu. 21-22 Kasım 2009'da bütün Bundesliga maçlarında ve Benfica'nın Portekiz Kupası maçında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Almanya millî takımı 14 Kasım'da Şili ile oynayacağı hazırlık maçını iptal etti. Ayrıca yapılmakta olan antrenmanlar ve tüm basın toplantıları iptal edildi. Millî takım genel menajeri Oliver Bierhoff, "Hepimiz şaşkınız ve söyleyecek kelime bulamıyoruz" açıklamasında bulundu.

15 Kasım 2009'da yaklaşık 40.000 kişi AWD-Arena'da düzenlenen cenaze törenine katıldı. Beyaz güllerle kaplı olan Enke'nin tabutu Hannover 96'dan altı takım arkadaşı tarafından taşındı. Enke, Hannover'in dışındaki Neustadt'ta, kızının mezarının yanına toprağa verildi. Hannover 96 futbolcuları, Almanya Futbol Federasyonu'ndan aldıkları izin ile 2009-10 Bundesliga sezonu boyunca formalarının göğüs kısmında Enke'nin forma numarası olan 1'i taşıdı.

Robert Enke, kariyeri boyunca Carl Zeiss Jena (1995-1996), Borussia Mönchengladbach (1996-1999), Benfica (1999-2002), Barcelona (2002-2003), Fenerbahçe (2003), Tenerife (2004) ve Hannover 96 (2004-2009) formalarını giydi.