FETÖ soruşturmaları dolandırıcılarına eş zamanlı operasyon

İstanbul ve Ankara'da haklarında FETÖ/PDY soruşturması yürütülen kişilerin dosyalarını takipsizlik, beraat etme, Yargıtay’dan hüküm kesinleşmeden kapatma vaadiyle dolandırıcılık yapanlara operasyon düzenlendi. Operasyonda bir şüphelinin cezaevinde olduğu anlaşılırken üç şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

FETÖ soruşturmaları dolandırıcılarına eş zamanlı operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Polis ekipleri, haklarında FETÖ/PDY soruşturması yürütülen kişileri takipsizlik, beraat etme, Yargıtay'dan hüküm kesinleşmeden kapatma vaadiyle dolandıran şüphelileri tespit etti. 

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bu kapsamda haklarında FETÖ/PDY soruşturması yürütülen şahısların dosyalarını takipsizlik, beraat etme, Yargıtay’dan hüküm kesinleşmeden kapatma vaadiyle dolandırdıkları tespit edilen aralarında ikisi istifa etmiş eski hakim, biri ihraç maliye bakanlığı personeli, biri özel sektör çalışanı olan dört şüphelinin yakalanmasına yönelik bu sabah İstanbul ve Ankara’da  eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda bir şüphelinin cezaevinde olduğu anlaşılırken üç şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 

HER BİR KARAR İÇİN FARKLI FİYAT TARİFESİ

Şüphelilerin dijital  materyallerine yönelik inceleme de yapıldı. İncelemelerde takipsizlik, beraat, tahliye olmak üzere her adli sonuç için farklı meblağlarda aracı şahıslar vasıtasıyla fiyat tarifesi uygulayarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.