FETÖ elebaşı koronavirüs

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen, hakkında çıkan hastalandı ve öldü iddialarını yalanlamak için örgüt üyelerine seslendiği bir video yayımladı fakat videoda dikkat çeken detaylar kendisini ele verdi.

FETÖ elebaşı koronavirüs

Bir süredir internet üzerinden propagandaya ara veren Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen, 33 dakikalık bir konuşmayla yeniden örgüt üyelerine seslendi.

Hürriyet'ten Nedim Şener'in köşe yazısına göre hakkında çıkan "koronavirüse yakalandı" hatta "öldü" iddialarının arttığı dönemde yaptığı konuşmayla geri dönen Gülen, konuşmasını "mağaraya çekilmek" mesajıyla son verdi.

LED ekranla kaplanmış bir odadan örgüt üyelerine seslenen Fetullah Gülen, her zaman örgüt üyeleriyle birlikte sohbet ederken son seslenişinde konuşma yapacağı salona yürümekte zorlanarak ve tek başına geliyor.

Şener yazısında "Konuşmasını dinleyen tüm örgüt üyelerinin FETÖ elebaşına hiç yaklaşmadığı ve hepsinin maskeli oldukları görülüyor. Tek maske takmayan ise FETÖ elebaşı Gülen. Maske takmayarak örgüt tabanına mesaj veriyor." diyor.

33 dakikalık konuşma boyunca zor nefes aldığı gözlemlenen FETÖ elebaşının konuşması sırasında bazen başının sol yanına düştüğü görülüyor.

İddiaya göre koronavirüs Gülen'e çok yakın isimlerden bulaştı. FETÖ’nün tepe yöneticilerinden İsmail Büyükçelebi, Twitter hesabından, “Yaşadığımız şartlar içerisinde hiç kimse kendisine bulaşmadığından emin olamaz. Hatır gönül deyip misafir kabul edenleri de aklım almıyor. Ciddi bir ikaz... Cemaat içerisinde bu kadar yayılmasına rağmen maskesiz insanlarla görüşenleri aklım almıyor” diye yazdı.

Son çekilen videonun Gülen'in hastalık iddialarını yalanlamak için apar topar çekilmeye karar verildiği düşünülüyor.

Şener yine yazısında, FETÖ elebaşına en yakın isimlerden örgüt yöneticisi Osman Şimşek'in de “Hocamızın COVID-19 olduğu kesinlikle yalan, sağlığı gayet iyi. Az önce namaz ve sohbette beraberdik. Dostlarımıza arz ederiz” dediğini ifade etti.

Nedim Şener, FETÖ elebaşının sağlık durumunu anlamak için videonun 22. dakikasını izlemenin yeterli olduğunu savunuyor; "Gülen’in başı sola düşmüş, yanındakilerin uyarısıyla konuya giriyor. Sol omzunun üzerinden kendisini uyaranlara bakan ve konuya giren FETÖ elebaşı, “Bir de sık sık öldü çıkarıyorlar, onu söylemeye gerek var mı?İnanmayın, yalan. Ne diyorlardı, ben ölmüşüm de bilmem ne ile (sağ tarafındakiler ‘hologram’ diye sesleniyor) ya öyle arkadaşlar bir şey yapmışlar iskelet, o konuşuyormuş” diye konuşuyor."

Basında FETÖ elebaşının Pensilvanya'yı terk ettiği, Kanada’ya, Mısır’a gittiğine dair iddialar dolaştı. FETÖ yönetiminin Kanada’da bir arazi aldığı da biliniyor.

Nedim Şener, yer değişikliği konusunu şöyle yorumluyor: "ben hiçbir zaman FETÖ elebaşının Amerikan topraklarını terk edeceğini düşünmedim. Çünkü orada Amerikan yönetimi istediği için ikamet ediyor. Bill Clinton’ın başkanlık döneminden itibaren Amerikan yönetimi FETÖ elebaşını hep korudu. Clinton sonrası vize problemleri yaşasa da, FBI ikamet etmesine karşı çıksa da son anda CIA devreye girip ABD’de oturma izni almasını sağladı.

Hillary Clinton’ın Dışişleri Bakanı olduğu Obama yönetimi tarafından da kollanan FETÖ elebaşı ve örgüt yöneticilerinin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası da Pensilvanya’daki rahatları hiç kaçmadı. Türkiye tam 7 kez Gülen’in iadesini istedi, ABD Adalet Bakanlığı dosyaların kapağını bile açmadı. İkili anlaşmalar olmasına rağmen kimlik tespiti için dahi Gülen’in kapısını çalmadı. Bunun nedeni, FETÖ elebaşı Gülen ve örgütünün, ülkesine her ihaneti kendi ve ABD’nin çıkarları için yapmasından kaynaklanıyor."

FETÖ elebaşı internet kaydının sonunda şu ilginç mesajı veriyor: “İnsanın bazen dünni hitaplara mazhar olabilmesi, ilhamlarla şahlanabilmesi ve semavi varidata açık hale gelmesi için bir mağara dönemine ihtiyaç vardır.” Bu sözler, FETÖ elebaşının bir süre örgüt üyelerine hitap etmeyeceği anlamına geliyor.