Firar gecesi görüntülerine tv100 ulaştı: Anne Eylem Tok nasıl plan yaptı?

Türkiye'nin konuştuğu İstanbul Eyüpsultan'da Oğuz Murat Aci'nin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin ise yaralandığı kazanın ardından yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C. ile yurt dışına kaçtığı olaya ilişkin yeni görüntülere tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu ulaştı. Tosunoğlu, anne ve baba tarafından olay sonrası kaçış planının nasıl aşama aşama planlandığını güvenlik kamerası kayıtlarıyla anlattı.

Türkiye İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde yazar Eylem Tok'un oğlu 17 yaşındaki T.C.'nin karıştığı ölümlü kazanın ardından anne tarafından oğlunun önce Mısır'a sonra ise ABD'ye kaçırılması olayını konuşuyor.

Olaya ilişkin her gün yeni detaylar ortaya çıkarken, kaza gecesi yaşananlar ve kaçış planına ilişkin detaylara ise tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu ulaştı.

Tosunoğlu, kaza gecesinde anne Eylem Tok'un oğlunun karıştığı kazayı ilk öğrendiği andan, siteye eve dönüşü ve sonra yanlarında asistanıyla ile birlikte İstanbul Havalimanı'ndan nasıl Mısır'a kaçtıklarını güvenlik kamerası görüntüleri üzerinden anlattı.

"ANNE EYLEM TOK KAZAYI ÖĞRENİNCE OĞLUNU ALMAYA GİDİYOR"

Devrim Tosunoğlu'nun olay gecesine ait güvenlik kamerası görüntüleri üzerinden yaptığı aktarımlar şu şekilde:

Firar gecesi görüntülerine tv100 ulaştı: Anne Eylem Tok nasıl plan yaptı? - Resim : 1

Anne Eylem Tok, kazayı öğrendiğinde 23.30 civarıydı, asistanıyla yemekteydi ve kazayı öğrenince çıkıp oğlunu almaya gidiyor. Evinden çıkan anne ikinci kez eve gidiyor ve baba Bülent C. oğlunu alarak evden lüks bir araçla çıkıyor.

Firar gecesi görüntülerine tv100 ulaştı: Anne Eylem Tok nasıl plan yaptı? - Resim : 2

"ARAÇ ARIZA YAPINCA ÇOCUK ANNENİN ARACIYLA DEVAM EDİYOR"

Baba verdiği ifadede oğlunu hastaneye götürmek istediğini söylüyor ama birlikte araçta giderken araçlarının bozulduğu ve kamyonun arkasına park ettiği görülüyor. Baba burada gidemeyince annenin aracına binerek havalimanına doğru gidiyorlar.

Firar gecesi görüntülerine tv100 ulaştı: Anne Eylem Tok nasıl plan yaptı? - Resim : 3

Eylem Tok’un kaçış planı yaptıktan sonra havalimanına gittiği görülüyor.

Firar gecesi görüntülerine tv100 ulaştı: Anne Eylem Tok nasıl plan yaptı? - Resim : 4

"GİDECEKLERİ ÜLKE OLARAK NEDEN MISIR'I SEÇTİLER?"

Buradaki görüntüde aracın içinde anne ve oğlu görülüyor. Hemen inmiyorlar araçtan, muhtemelen birkaç dakika konuşma yapıyorlar. Burada gidilecek ülke olarak Mısır’ın seçilme nedeni de en kolay en yakın uçabilecekleri ülke olmasıydı.

Firar gecesi görüntülerine tv100 ulaştı: Anne Eylem Tok nasıl plan yaptı? - Resim : 5

Firar gecesi görüntülerine tv100 ulaştı: Anne Eylem Tok nasıl plan yaptı? - Resim : 6

"PASAPORT KONTROLÜNDE TEDİRGİNLİK ANNE EYLEM TOK'UN YÜZÜNDE GÖRÜLÜYOR"

Havalimanında kontrolden geçerken ve pasaport kontrol noktasına geldiklerinde annedeki tedirginlik ve endişeyi görüyoruz. Bir an önce ülkeden çıkış yapmak istiyorlar. Onların arkasından asistanları geliyor ve onun da rahatlığı dikkat çekiyor.

Firar gecesi görüntülerine tv100 ulaştı: Anne Eylem Tok nasıl plan yaptı? - Resim : 7

Asistan verdiği ifadede kaçtıklarını bilmediğini söylüyor ama bütün anlarda yanında olduğu kamera kayıtlarından da görünüyor.

Firar gecesi görüntülerine tv100 ulaştı: Anne Eylem Tok nasıl plan yaptı? - Resim : 8

Havalimanına geldiklerinde 02.10 civarı ve 4’e doğru da artık uçağa gidiyorlar.

Firar gecesi görüntülerine tv100 ulaştı: Anne Eylem Tok nasıl plan yaptı? - Resim : 9