Forbes'tan yine skandal

Forbes dergisi, 2017 yılında servis ettiği 'Kadınlar için tehlikeli 10 ülke' listesini bugün bir kez daha servis etti. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu listede skandal ifadeler yer alıyor.

Forbes'tan yine skandal

Forbes dergisinin seyahat bölümü tarafından hazırlanan listede, 10 ülkenin kadınlar için neden tehlikeli olduğu ve nasıl korunabilecekleri anlatılıyor. Türkiye'nin de tehlikeli ülkeler arasında yer aldığı listenin başında Mısır bulunurken, Türkiye 9'uncu sırada yer alıyor. Forbes tarafından hazırlanan listeye giren ülkeler; 1- Mısır, 2- Fas, 3- Jamaika, 4- Hindistan, 5- Peru, 6- Bahamalar, 7- Kolombiya, 8- Ekvador, 9- Türkiye ve 10- Guatemala.

Forbes'tan yine skandal - Resim : 1
Forbes dergisinin ilk olarak 2017'de servis ettiği haber, bugün tekrar servis edildi.

Turizm sezonu ile birlikte karalama kampanyası

"Geçen yıl çok sayıda siyasi istikrarsızlık yaşandı; gazeteciler ve muhalifler ortadan kayboldu" denilen makalenin giriş yazısının ardından Türkiye'ye yalnız seyahat edecek kadınların ülkelerinin seyahat uyarılarını dikkate alması vurgulandı. "Sık sık saldırılar yaşanır, dikkatli olun" şeklinde uyarıların bulunduğu makalede kadınların yanlarında başörtüsü taşımalarının önemli olduğuna dikkat çekildi.

Forbes'tan yine skandal - Resim : 21- Mısır

Listenin ilk sırasındaki ülke ise Mısır... B u ülkenin trip.com isimli seyahat sitesinde en tehlikeli ülke olarak gösterildiği hatırlatılarak, siyasi ve terör olayları 'Mısır'ın tehlikeli oluşuna' örnek olarak gösteriliyor.

2- Fas

Listede ikinci sırasında yer alan Fas hakkında ABD'li vatandaşlara terör saldırısı riski bulunduğundan söz ediliyor.

3- Jamaika

Jamaika'da çok bilinen tatil bölgelerinin dışınan giden turistlerin, çok fazla dikkat çektiği belirtilirken, dikkatli olunması uyarısında bulunuluyor.

4- Hindistan

Bu ülke hakkında cinsel taciz ve tecavüz suçlarının yüksekliği hakkında vurgu yapılıyor.

5-Peru

Peru'da çok fazla soygun ve kaçırma suçu işlenmesi, bu ülkenin yalnız kadınlar için çok güvenli bir ülke olmadığına kanıt olarak gösteriliyor.

6- Bahamalar

Bu ülkede cinsel suçlar ve soygun, kadın turistlerin dikkatli olmasına başlıca sebep olarak sunuyor. Bahamalar'da kadınların kalabalık bölgelerin dışına çıkmaması uyarısı yapılıyor.

7- Kolombiya

Uyuşturucu ve hırsızlık bağlantılı suçların yüksek olması nedeniyle kadın turistlere uyarı yapılıyor.

8- Ekvator

Ekvator'a giden kadın turistlerin eşyalarına çok dikkat etmesi ve karanlıkta çok dikkatli olması uyarısı yapılıyor.

9- Türkiye

Türkiye'de uygun giyinmenin kritik bir konu olduğu ifade ediliyor. Türkiye'ye yalnız seyahat edecek kadınlara ülkelerin seyahat uyarılarını takip etme tavsiyesinde de bulunuluyor. Taksiye aydınlık ve kalabalık yerlerde binmeleri, küçük banknotlar kullanmaları önerilirken, agresif dükkan sahipleri ve restoran çalışanlarına 'umursanmaması' tavsiyesi veriliyor.

10- Guatemala

Otellerde yaşanan hırsızlık olayları söz konusu bölgeye tek başına gitmek isteyen kadınların dikkatine sunulan konular arasında.