Fransa: Gazze'nin geleceğini belirlemek İsrail'e düşmez

Fransa Dışişleri Bakanı Colonna yaptığı açıklamada, "Filistin toprağı olan Gazze'nin geleceğini belirlemek İsrail'e düşmez" dedi. Colonna, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin göçe zorlanmasına dair açıklamalarını ise "sorumsuzca" olarak nitelendirdi.

Fransa: Gazze'nin geleceğini belirlemek İsrail'e düşmez

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimindeki Fransa, İsrail konusunda karışık sinyaller veriyor.

İsrail'e giden Macron, burada muhataplarıyla yaptığı görüşmede Gazze'ye saldırılar konusunda Tel Aviv'e açıkça desteklemişti.

Macron'un, daha sonra bu tavrında geri adım atması dikkat çekti. Paris'in son açıklamasında, Gazze'nin geleceğinin İsrail tarafından belirlenemeyeceği kaydedildi.

"GAZZE'NİN GELECEĞİNİ BELİRLEMEK İSRAİL'E DÜŞMEZ" 

Açıklamayı yapan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, şöyle dedi:

Filistin toprağı olan Gazze'nin geleceğini belirlemek İsrail'e düşmez. Uluslararası hukuk ilkesine geri dönülmeli.

"İSRAİL'İN AÇIKLAMALARI SORUMSUZCA" 

İsrailli siyasiler ve yetkililerin son günlerde üst üste yaptıkları Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin göçe zorlanması yönündeki açıklamalarını ise "sorumsuzca" olarak nitelendiren Colonna, bu tarz söylemlerin tarafları "çözümden uzaklaştırdığını" belirtti.

 "İKİ DEVLETLİ BİR ÇÖZÜMÜ DESTEKLİYORUZ"

İki devletli çözüme yönelik desteğinin altını çizen Colonna, şu ifadeleri kullandı:

Gazze, gelecekteki Filistin devletinin bir parçası olmak isteyen Filistin toprağıdır. Uygulanabilir tek seçenek olan iki devletli çözümü destekliyoruz.

Colonna, İsrail'in uluslararası hukuka uyarak sivil nüfusu koruması gerektiğine de işaret ederek, "(Siviller) İşlenen suçlardan sorumlu değildir ve korunmalıdır." dedi.