Avrupa'nın en iyisi Fransa!

UEFA Uluslar Ligi finalinde İspanya'yı 2-1 yenen Fransa, şampiyon olmayı başardı. Fransa, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı çevirmeyi başardı.

Avrupa'nın en iyisi Fransa!

UEFA Uluslar Ligi'nde İspanya'yı yenen Fransa, şampiyon olmayı başardı. 

64. dakikada takımın en golcü isimlerinden Oyarzabal ile 1-0 öne geçmeyi başaran, yakaladığı avantajı sadece 2 dakika koruyabildi ve 66. dakikada Karım Benzama'nın golüne engel olamayınca, skora eşitlik geldi. 

Dakikalar 80'i gösterdiğinde ise 'Altın çocuk' Mbappe sahneye çıktı ve ülkesinin şampiyonluğa giden golünü kaydetti. Maçın geri kalan dakikalarında gol sesi çıkmayınca Fransa UEFA Uluslar Ligi'nin şampiyonu olmayı başardı.

Avrupa'nın en iyisi Fransa! - Resim : 1

İspanya finale nasıl geldi?

UEFA Uluslar Ligi'nde A Ligi 4. Grup'ta yer alan İspanya; Almanya, Ukrayna ve İsviçre'nin bulunduğu grubu 11 puanla lider tamamladı. Yarı finalde son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı 2-1 deviren ve güçlü rakibinin 37 maçlık yenilmezlik serisine son veren Matadorlar, final biletini kaptı.

Fransa finale nasıl geldi?

UEFA Uluslar Ligi'nde A Ligi 3. Grup'ta yer alan Fransa; Portekiz, Hırvatistan ve İsveç'in bulunduğu grubu 16 puanla lider tamamladı. Yarı finalde Belçika ile karşılaşan Horozlar, son yarım saate 2-0 mağlup girdiği maçta muhteşem bir geri dönüşe imza attı ve sahadan 3-2 galip ayrılarak finale yükseldi.