Fransa Pas-de-Calais bölgesi için kırmızı alarm verildi, sel uyarısında bulunuldu!

Fransa'da günlerdir etkili olan Ciaran Fırtınası'nın ardından, ülkenin kuzeybatısındaki Pas-de-Calais bölgesi için "olağanüstü sel" uyarısında bulunuldu. Bölgede alarm seviyesi "kırmızı"ya çıkarıldı. Bölgede toplu taşıma seferleri iptal edildi ve okullarda eğitime ara verildi.

Fransa Pas-de-Calais bölgesi için kırmızı alarm verildi, sel uyarısında bulunuldu!

Fransa'da etkili olan Ciaran Fırtınası'nın ardından, halihazırda su baskınlarının yaşandığı ülkenin kuzeybatısındaki Pas-de-Calais bölgesi için sel uyarısında bulunuldu.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bölge sakinlerinden yetkililerin uyarılarını dikkate alıp sele karşı tedbirli olmalarını istedi. Fransa'nın kuzey ve batı kesimleri, geçen hafta Avrupa ülkelerini etkisi altına alan Ciaran Fırtınası'nın izlerini silmeye çalışırken Pas-de-Calais'de "olağanüstü sel" uyarısı yapıldı. Bölgede alarm seviyesi "kırmızı"ya çıkarıldı.

Pas-de-Calais Valiliği, bölge sakinlerinin telefonlarına gönderdiği mesajda, akarsu ve nehir yataklarından uzak durmalarını istedi. Bölgede toplu taşıma seferleri iptal edildi ve okullarda eğitime ara verildi. Deux-Sevres, Charente-Maritime, Charente, Gironde, Dordogne bölgelerinde ise alarm seviyesi "turuncuya" çıkarıldı.