Burak Yılmaz için milli takımı bırakacağı iddia edildi!

Fransa ekibi Lille'de geçirdiği ilk sezonda şampiyonluk ipini göğüsleyen ve takımının en önemli isimlerinden biri olan Burak Yılmaz için flaş bir iddia ortaya atıldı.

Burak Yılmaz için milli takımı bırakacağı iddia edildi!

Fransa Ligue 1'de Lille formasıyla geçtiğimiz yıl fırtınalar estiren Burak Yılmaz, takımını şampiyonluğa taşımıştı. PSG’yi geride bırakarak Ligue 1 şampiyonluğunu ve Fransa Kupası’nı kazanan Lille’in en önemli oyuncularından biri olan Burak Yılmaz, bu sezona kötü başladı.

Lille'de yaşanan teknik direktörlük değişikliğiyle birlikte düşüşe geçen Burak Yılmaz, bu seneki performansıyla eleştirilerin hedefinde yer almaya başladı.

Ligue 1'de son 4 haftayı galibiyet alamadan kapatan Lille, bu sezon 16 puanla 12. sırada yer alıyor. Geçtiğimiz sezon yarıştığı PSG'nin 16 puan gerisinde kaldı.

Lille'de kötü gidişat devam ederken Fransa'nın en ünlü gazetelerinden L'Equipe, milli forvet Burak Yılmaz ile ilgili önemli bir iddiada bulundu. 

Gazetede Joël Domenighetti imzalı yayınlanan haberde, "Türkiye’nin Letonya'da galibiyet penaltısını kaydeden (2-1, 11 Ekim, 90 + 8), Fransa’nın son şampiyonu Lille’in yıldız forveti Burak Yılmaz, milli takım için hafta sonu Fransa’dan ayrılıp ülkesine gitti. Burak Yılmaz, Türkiye ile 13 Kasım'da Cebelitarık'a, ardından 16 Kasım'da Karadağ'a karşı, 2022 Dünya Kupası'na katılmak için son şansını yakalamaya çalışacak. Bu maç ayrıca 36 yaşındaki forvetin Lille’e dönüşünde yorgun olmasına neden olacak. Yıldız forvet, Lille’in zorlu Monaco deplasmanından 48 saat önce takımına yorgun bir şekilde dönmüş olacak" ifadelerine yer verdi. 

Milli takım iddiası 

L'Equipe haberinde ayrıca çok konuşulacak bir detaya da vurgu yaparak, Türkiye'nin 2022 Dünya Kupası'na katılamaması durumunda tecrübeli golcü Burak Yılmaz'ın milli takım kariyerine son verebileceği ifade edildi.

Haberde, "Elemelerde G Grubu'nda 3. olan ülkesi Türkiye, turnuvadan elenirse uluslararası kariyerine son verebilecek olan "Kral" için riskler oldukça yüksek." denildi.