FSM Köprüsü’nde ikinci etap başladı

27 Haziran'da başlayan ve köprü trafiğini altüst eden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'deki bakım ve onarım çalışmalarının Avrupa'dan Anadolu'ya geçiş tarafı tamamlandı. Köprünün Anadolu'dan Avrupa'ya geçişinde ise çalışmalar başladı. Geçişler iki şeride indirildi.

FSM Köprüsü’nde ikinci etap başladı

FSM Köprüsü’nde bakım ve onarım çalışmalarındaki son durum havadan görüntülendi.

 Köprüdeki çalışmaların son durumu ise havadan görüntülendi. Şu an trafik akışı Avrupa'dan Anadolu'ya geçiş yönündeki 2 şeritten veriliyor. Çalışmaların Kurban Bayramı öncesinde tamamlanması planlanıyor.

FSM Köprüsü’nde ikinci etap başladı - Resim : 1

24 saat, 3 vardiya şeklinde çalışan ekipler 27 Haziran'da başlayan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'deki bakım onarım çalışmalarının ilk etabı olan Avrupa'dan Anadolu'ya geçiş tarafını tamamladı.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş tarafındaki ikinci etap çalışmaların başladığını ve bu çalışmaların Kurban Bayramı öncesi tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Bugün başlanan ikinci etap çalışmaları kapsamında köprünün Edirne istikametinde olan 4 şerit trafiğe kapatıldı ve trafik 2 şeritten verilmeye başlandı.

"İlk etabı Hedeflenen süreden önce tamamladık"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yaptığı açıklamada ilk etabın belirlenen süreden önce tamamlandığını, ikinci etabında hava şartlarında bir bozulma olmaması takdirde bayramdan önce tamamlanacağını söyledi. Havadan görüntülenen köprüde Avrupa''dan Anadolu istikametine çalışmaların bittiği, Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş istikametinin kapatıldığı ve çalışmaların başladığı görülüyor. Köprüye gidişler de ise uzun araç kuyruğu görünüyor.