Futbol camiasını sarsan dolandırıcılıkta yeni gelişme! Kaptırılan paraların miktarı belli oldu!

Futbol camiasından birçok ismin yüksek fon vaadi ile dolandırılmasına ilişkin olayda yeni bir gelişme yaşandı. Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera'nın da bulunduğu kişilerin kaptırdıkları paraların miktarı ortaya çıktı.

Futbol camiasını sarsan dolandırıcılıkta yeni gelişme! Kaptırılan paraların miktarı belli oldu!

Fatih Terim, kızı Buse Bahçekapılı, damadı Volkan Bahçekapılı, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda iş insanı, özel bir bankanın müdürü tarafından yüksek fon vaadi ile dolandırıldı.

BANKA MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Yaşanan olay ise bir insanının şikâyeti sonucu ortaya çıktı. Banka müdürü S.E.’nin 55 milyon dolar dolandırıcılık yaptığı belirlenmiş, soruşturma kapsamında şube müdürü nitelikli dolandırıcılık ve belgede sahtecilik suçlarından tutuklanmıştı.

Müştekilere vadettiği miktarları ödemeyen ve yapılan şikayetler sonrası tutuklanan S.E.'nin elde ettiği paraların yurt dışına çıkarılma ihtimali üzerinde duran ekipler, şüpheliyle birlikte hareket ettikleri değerlendirilen 5 zanlının, olay tarihlerinde çok kez yurt dışına giriş çıkış yaptığını belirledi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Çalışmalarını tamamlayan ekipler, İstanbul, Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5 zanlıyı yakaladı.

KARAR VERİLDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken 2'si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Yaşanan olayın ardından olayda adı geçen mağdurların ne kadar para kaybettikleri de ortaya çıktı. 343 Digital’in haberine göre dolandırıcılık olayında adı geçenlerin kaptırdıkları paralar şu şekilde:

Arda Turan: 150 milyon TL

Emre Çolak: 100 milyon TL

Emre Belözoğlu: 86 milyon TL

Fatih Terim: 80 milyon TL

Selçuk İnan: 75 milyon TL

Muslera: 10 milyon TL

Tercüman Mert Çetin: 1.5 milyon TL

Öte yandan S.E.,  parayı tefecilere kaptırdığını ve ortada para olmadığını ifade ediyor.