Futbol dünyasını yüksek fon vaadiyle dolandırmıştı! İddianame tamamlandı! Banka müdürü ve şüpheliler için istenen ceza belli oldu

Özel bir bankanın şube müdürü olan Seçil Erzan’ın yüksek getirisi olan özel bir fon vaadiyle Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame kapsamında savcılık göre banka müdürü Seçil Erzan, ve 6 şüpheli hakkında "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından dava açtı, Erzan için 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası istendi.

Futbol dünyasını yüksek fon vaadiyle dolandırmıştı! İddianame tamamlandı! Banka müdürü ve şüpheliler için istenen ceza belli oldu

Özel bir bankanın şube müdürü olan Seçil Erzan, iş dünyası ve futbol camiasından birçok isimden yüksek getirisi olan özel bir fon vaadiyle para toplamıştı. Bir iş insanın şikâyeti üzerine dolandırıcılık olayı açığa çıkmış ve polis harekete geçerek Seçil Erzan ve çok sayıda şüpheliyi gözaltına almıştı.

18 İSİM ŞİKAYETÇİ OLARAK YER ALDI

Bu olaya ilişkin olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim şikayetçi olarak yer aldı.

Futbol dünyasını yüksek fon vaadiyle dolandırmıştı! İddianame tamamlandı! Banka müdürü ve şüpheliler için istenen ceza belli oldu - Resim : 1

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can ise "şüpheli" sıfatıyla yer aldı.  İddianame, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

İddianamede, şikayetçi Bülent Çeviker'in Levent Büyükdere Caddesi Şubesi müdürü olarak çalışan şüpheli Seçil Erzan'ın 31 Mart 2023 tarihinde kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar parayı değerlendirmesi amacıyla elden alarak 3 Nisan 2023 tarihinde 3 milyon dolar iade edeceğini bildirdiğini, bunun karşılığında da müşteriye yazılı bir evrak verdiğini ancak şube müdürüne ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığını, bu durumu  bankaya da bildirdiği, banka tarafından araştırma yapılıp Seçil Erzan'a ulaşılmaya çalışıldığı, ancak ulaşılamadığı, bu nedenlerden dolayı  Erzan'ın hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

ZİMMET SUÇUNDAN TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

Seçil Erzan ile bankanın bazı yöneticilerinin de arasında bulunduğu 11 şüpheli hakkında ise bankacılık zimmet suçundan yazılı başvuru şartının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) gerçekleşmediği belirtilerek takipsizlik kararı verilmişti. 

REZAN EPÖZDEMİR AÇIKLADI

Avukat Rezan Epözdemir, “Muslera’nın 500 bin dolar, Selçuk İnan’ın 1.6 milyon dolar, Emre Çolak’ın 3 milyon 200 bin dolar, Mert Çetin’in 75 bin dolar Emre Belözoğlu’nun 4.5 milyon dolara yakın, Arda Turan’ın 7.5 milyon dolara yakın kaybı var” dedi.

Muslera: 500 bin dolar

Selçuk İnan: 1 milyon 600 bin dolar

Emre Çolak: 3 milyon 200 bin dolar

Mert Çetin: 75 bin dolar

Emre Belözoğlu: 4.5 milyon dolar

Arda Turan: 7.5 milyon dolar