Futbol dünyasını sarsan dolandırıcılık soruşturmasında yeni gelişme! İddianame tamamlandı: 11 kişi için ceza talep edildi

Fatih Terim, Selçuk İnan, Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Mert Çetin gibi 29 ismin yüksek fon vaadiyle dolandırılması olayına yönelik soruşturmada yeni gelişme yaşandı. BDDK’nın raporunun soruşturma dosyasına girmesiyle birlikte şüpheli banka şube müdürü Seçil Erzan'ın arasında bulunduğu şüphelilerin 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından cezalandırılmaları talep edildi, 11 şüpheli hakkında 'bankacılık zimmeti' suçundan ise takipsizlik kararı verildi.

Futbol dünyasını sarsan dolandırıcılık soruşturmasında yeni gelişme! İddianame tamamlandı: 11 kişi için ceza talep edildi

Özel bir bankanın şube müdürü olan Seçil Erzan (46) yüksek getirisi olan fon vaadiyle birçok Fatih Terim ile Selçuk İnan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Mert Çetin, Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak gibi isimlerden para toplamış, bir iş insanın şikayeti üzerine dolandırıcılık olayı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, ilk olarak bir iş adamının şikâyeti üzerine ‘bankacılık zimmeti’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından soruşturma başlatıldı. Soruşturma neticesinde, banka Şube Müdürü Seçil Erzan (46), 10 Nisan’da önce gözaltına alındı, daha sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma devam ederken, dosya 'zimmet' suçunun oluşup oluşmadığının tespit edilmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) gönderildi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI, İDDİANAME HAZIRLANDI

BDDK tarafından hazırlanan 42 sayfalık raporun soruşturma dosyasına girmesiyle birlikte yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli banka şube müdürü Seçil Erzan'ın da arasında bulunduğu şüphelilerin 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. İddianamenin Başsavcılığın onayının ardından mahkemeye gönderildiği öğrenildi.

11 ŞÜPHELİYE 'BANKACILIK ZİMMETİ' SUÇUNDAN TAKİPSİZLİK

Öte yandan aralarında şüpheli Erzan, banka ve bankanın bazı yöneticilerinin de bulunduğu 11 şüpheli hakkında 'bankacılık zimmeti' suçundan takipsizlik kararı verildi. Soruşturma konusu eylemde yazılı başvuru şartının BDDK tarafından gerçekleşmediği belirtilerek takipsizlik kararı verildiği ifade edildi.