Futbol tarihinde ilk kez bir Dünya Kupası Türkiye'ye geldi! Milli gururlarımız, o anları Tv100 ekranlarında anlattı!

Dünya Kupası Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı, kupayı Ampute Milli Takımın doğduğu yere, Ankara’ya getirdi. Teknik Direktör Osman Çakmak ve milli futbolcularımız unutamadıkları anları Tv100’e özel anlattı…

Türkiye tarihinde ilk kez bir Dünya Kupası Türkiye'ye geldi. Bu kupayı Ampute Milli Takımı Türkiye'ye getirdi. Milli gururlarımız o anları, Tv100 ekranlarında anlattı. 

Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Gazi Osman Çakmak, duygularının tarifi olmadığını söyledi. Çakmak, "Bugüne kadar Ampute Milli Takım'da bir kupamız yoktu. Ve o gururun, mutluluğun heyecanını yaşıyoruz." dedi. Final maçında son golü atarak kapanışı yapan Serkan Dereli ile konuşmasını da bu sözlerle anlattı. 

"Kardeşime dedim senin işin ne, dedi 'hocam benim işim gol atmak'. Neden gol atmıyorsun o zaman? 'Zamanını bekliyorum' dedi ve attı. Son golü attı kapanışı yaptı. 'Bak herkes açar ben kapattım dedi'

Çakmak, zorlu süreçleri geride bırakarak kupaya uzandıklarını söyledi. Emeği olanları anmadan geçmedi. "Fatih Hocam, eğitim anlamında, Bülent Uygun Hocam oldu, Hikmet Karaman oldu."

Gol kralı Ömer Güleryüz de kazandıkları bu kupanın gurur verici olduğunu söyledi. Güleryüz "Geçen sene Avrupa Şampiyonası'nda yine gol kralı olmuştum. Kendimden geçmişim zaten. İzliyorum gol sevincini de, saha da koşmadığım kadar gol sevincinde koşmuşum. Belki yüz kez, bin kez izledim. Çok mutluluk veriyor gerçekten. Dolu bir statta final maçında gol atmak çok güzel bir duygu." dedi.  

Muhammed Yeğen ise ailesinin masabaşı bir iş yap ısrarına rağmen futbolcu olduğunu anlattı. Yeğen, "Valla ben futbolcu olacağım diyordum. Bilmedikleri için ampute futbolu. Üzülüyorlar, bu çocuğun bir bacağı var nasıl futbol oynayacak diye. Sonra bir gün televizyonda görünce bana artık inanmaya başladılar. Hep desteklerini sürdürdüler."

Ankaralı olan Fatih Şentürk ise Alman hakemle yaşadığı “line” diyaloğunu anlatırken kendini gülmekten alamadı. Şentürk, "2017'de Avrupa Şampiyonu olmuştu. Taçlar bizde ayakla kullanılıyor biliyorsunuz. Maçın hakemi de Almandı. İlk maç ilk heyecan. Topu ben koydum. line line diyip duruyor hakem. Ben de Ankaralıyım. Bir lan iki lan. Ne diyon lan dedim. Kızdığımı anlayınca line dedi. Çizgi demek istiyormuş."

Turnuvanın en güzel golünün sahibi Kemal Güleş ise "Rakip fastı hocamız hiç böyle bir golümüz yok dedi. Son 3 maçtı. Bana nasip oldu. Turnuvanın en güzel golü seçildi."

Futbolu bırakmasında hocasının etkisi varmış!

Kaleci antrenörü Erhan Kuşkapan anlattı;

"Şu takımdan teklif var osman abi? Yok gitme, Ankara'da kal yakınımızda ol derken, ben artık futbolu bıraktım sen de gel dedi. Zorla futbolu bıraktırdı gibi oldu bana ben daha oynardım. Hocam dedi milli davadan kaçmam ama ben futbol oynuyorum. Ya dedim oynadığın kulüp burası burası milli takım. O da sağ olsun geldi."

 Kaynak: Tv100 Muhabiri Ebru Balıkçı'nın özel haberi